tesla elon musk koronavírus maszk
(Fotó: Ken Lambert / The Seattle Times)

Annak ellenére, hogy sokan támadják Elon Muskot a néha vállalhatatlan viselkedése és megnyilvánulásai miatt, mi most csak pozitív mondatokban tudunk róla beszélni. A Tesla múlt hét elején azzal került a figyelem középpontjába, hogy autógyárában legalább 2500 embert dolgozott, annak ellenére, hogy felszólították a termelés mielőbbi befejezésére, a koronavírus következményeként kialakult hatósági zárlat miatt. Egy héttel később viszont odáig jutottunk, hogy Elon Musk kisebb hős lett, és sikerült némiképpen visszájára fordítania a kritikákat.

A százezer orvosi maszk még csak a kezdet

Egy elektromos autókkal foglalkozó online magazinnak sikerült beszélnie Muskkal, aki megerősítette, hogy a Teslával közösen szeretnének segíteni a koronavírus elleni küzdelemben. Ennek első lépéseként az Tesla-gyárban rendelkezésre álló munkavédelmi és orvosi maszkokat ajánlotta fel.

Musk így is tett. A hétvégén ugyanis több orvosi felszerelésekkel telepakolt kisbuszt küldött az egészségügyben dolgozók részére. A két rakományban megtalálható volt legalább százezer orvosi maszk, számtalan arcmaszk, valamint orvosi köpeny és gumikesztyű is. A boldog címzettek Twitteren köszönték meg az elektromos autógyártó tulajdonosának a gyors, és nagylelkű segítségét.

Elon Musk Tesla orvosi maszkok koronavírus
Elon Musk a hétvégén megközelítőleg százezer orvosi maszk és egyéb felszereléssel látott el egészségügyben dolgozókat (Forrás: Twitter)

Az egyik rakomány a Los Angeles-i Egyetem (UCLA) orvosi központja kapta, a másikat pedig a Seattle-i Egyetem egyik orvosának házához küldték. A seattle-i doktornő, Dr. Adams Waldorf Twitter-üzenetben köszönte meg a Elon Musknak és a Teslának, amiért kevesebb mint 24 óta alatt leszállította a létfontosságú felszereléseket.

A cikk a következő oldalon folytatódik.