A Budapesti Közlekedési Központ közleményben segíti az utasokat a biztonságos közösségi közlekedés megfelelő használatában a koronavírus-idején. A BKK az alábbiakban foglalja össze a Főpolgármesteri Hivatal, az Egészségügyi Világszervezet, valamint saját javaslatait. A BKK és a fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatók az elmúlt napokban több lépést tett a járvány megelőzése érdekében, ugyanakkor a fővárosban közlekedőket is arra kéri, hogy figyeljenek oda saját és utastársaik egészségére.

Figyeljünk oda egymásra

A Főpolgármesteri Hivatal az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai alapján azt kéri az utazóközönségtől, hogy a járvány megelőzése érdekében minél gyakrabban mossanak kezet, és ezen felül használjanak rendszeresen alkoholos kézfertőtlenítőt is. Emellett nagyon fontos, hogy kerüljék a szem, a száj, és az orr érintését, főleg mosatlan kezekkel. Amennyiben tüsszentenek vagy köhögnek, használjanak eldobható zsebkendőt, ha ez nincs kéznél, akkor a könyökhajlattal takarják el a szájukat. Azok, akiknél náthás vagy influenzás tünetek jelennek meg, lehetőség szerint a járvány ideje alatt ne használják a közösségi közlekedést.

A fenti kérések betartása mellet, a BKK arra kéri a tömegközlekedőket, hogy elsősorban mérlegeljenek, hogy tumultus esetén felszállnak-e az adott járműre. Amennyiben elkerülhetetlen a tömegközlekedés használata, úgy utazás közben – a biztonságot is szem előtt tartva – igyekezzenek a lehető legkevesebbszer megérinteni a különböző felületeket (például kapaszkodók, mozgólépcső elemei, utastársak stb.). Végül, de nem utolsósorban, a kialakult helyzetre való tekintettel, a megszokotthoz képest viselkedjenek fokozottabb türelemmel a járművezetőkkel, a jegyellenőrzésben résztvevő személyekkel, illetve utastársaikkal szemben!

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2