A járvány megelőzése érdekében tett lépések

A Budapesti Közlekedési Központ, a fővárossal együttműködve több olyan lépést is tett az elmúlt napokban, amelyekkel a járvány terjedését próbálják megelőzni, vagy legalább lassítani. Ezek közé tartozik, hogy több ezer fővárosi vonalon, a járművezető védelme érdekében, felfüggesztették a járatokon váltható vonaljegyek értékesítését. Ezeket részben kiváltja a mobiljegy, aminek használata megfontolandó lehet a járvány ideje alatt.

Továbbá a járatokon határozatlan időre felfüggesztésre került az elsőajtós felszállás is. A rendelkezés a járművek jobb szellőzését segíti, és azt, hogy ne az első ajtónál tömörüljenek az utasok felszálláskor. A cég emellett következő időszakban a lehető legtöbb járműben biztosítja az ablakok nyithatóságát. A metróállomásokon pedig a technikai lehetőségekhez mérten a lehető legtöbb mozgólépcsőt üzembe helyezték, hogy az utasok minél hamarabb feljussanak a felszínre.

koronavírus tömegközlekedés
(Forrás: BKK)

Mind közül az egyik legfontosabb intézkedés, hogy a BKK jelentősen megnövelte a közösségi közlekedési járművek takarításának és a fertőtlenítésének gyakoriságát. Az utasokkal gyakran érintkező jegyellenőr és ügyfélszolgálatos munkatársakat kézfertőtlenítővel látták el, mind az utasok, mind pedig a saját védelmük érdekében.

Alternatív közösségi közlekedés

Amennyiben úgy érezzünk, hogy a koronavírus miatt tömegközlekedés helyett inkább a közösségi közlekedés más formáit használjuk, szerencsénk van, hiszen Budapesten és több vidéki városban is már elérhető ennek számos módja. A Magyar Kerékpárosklub például a kétkerekű közlekedésre buzdít a járvány idején. Lehetőségünk van számos autómegosztó szolgáltatást is igénybe venni, ezek közül az egyik legújabb a prémium autómegosztó a Share Now.

Forrás: BKK

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2