Fulminea
(forrás: instagram/automobili estrema fulminea)

Csúcson az elektromos autóipar technológiája. Újabb cég jelentette be, hogy minden eddiginél hatékonyabb járművet dob piacra a sportautó szektorban. Nézzük, miben több az Automobili Estrema Fulminea, mint elektromos társai.

10 másodperc alatt éri el a 320 km/órás sebességet a Fulminea

Az Automobil Estreme startup cég 2020 októberében jött létre. Legfőbb céljuk egy olyan autó megteremtése volt, amely minden eddiginél gyorsabb, takarékosabb, és persze fejlettebb. Ahhoz, hogy céljukat megvalósítsák, szerződésre léptek egy szintén új és innovatív céggel, az ABEE-vel, aminek fő profilja az elektromos autók működéséhez szükséges akkumulátorok előállítása. A megállapodás után így már könnyedén bele tudtak vágni a nagy teljesítményű, Fulminea névre keresztelt elektromos autó gyártásába, amely 2023 harmadik negyedévében debütál.

Az eddig közölt adatok alapján egy lenyűgöző szuperautó prototípusát sikerült megalkotniuk. Az Automobili Estrema Fulminea 10 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 320 km/órás sebességre. Ha pedig ez sem lenne elég meggyőző, akkor érdemes megemlíteni az autóban elhelyezett szilárd elektrolitos akkumulátort. A legújabb technikának köszönhetően a 100 kWh kapacitású akkumulátor ugyanis 520 kilométer megtételére képes. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a gyártó ötvözi a szuper kondenzátorokat a szilárd elektrolitos akkumulátorokkal. Az összesen 300 kilogrammot kitevő csomagotaz utastér mögé helyezték el, így tökéletesen biztosítja a sportautóknál elvárt ideális súlyelosztást. A lenyűgöző hatótávolságot nagyon gyorsan újra tudjuk generálni, mivel gyors töltéssel 15 perc alatt már a 80 százalékos szintet is el tudjuk érni.

Fulminea
(forrás: instagram/automobili estrema fulminea)

Azt persze mondanunk sem kell, hogy a legújabb technológiának bizony elkérik majd az árát. A jelenlegi információk alapján 2 millió dollárt, vagyis 567 940 000 forintot kóstál majd a piacon az Automobili Estrema Fulminea. Aki szeretne belőle egy példányt, annak érdemes résen lennie, mivel csupán 61 darabot gyártanak belőle.

További elektromos autózással kapcsolatos cikkeinket itt találod: 

(forrás: automobiliestrema.it)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •