Baltasar Revolt
2022-ben érkezik a közel a méregdrága modell

Ha úgy gondoltad, hogy egy elektromos autóból nem készülhet sportautó, akkor bizony tévedtél. Megérkezett ugyanis a Baltasar Revolt.

Hamarosan piacra kerül az elektromos versenyautó

2022-ben Baltasar Revolt névvel válik világszerte elérhetővé az első, elektromos versenyautó. A 2011-ben indult spanyol vállalkozás úgy véli, sikerült megalkotnia az első elektromos sportautót, amelyet akár az utcán is használhat vezetője. A Forma 1-es ihletésű ülésekben biztosan nagyon kényelmesnek ígérkezik majd a bevásárlás is…

Baltasar Revolt
Versenypilóta ülések találhatóak az új elektromos versenyautóban

A mindössze 770 kilogrammot nyomó Revolt 2,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. Végsebességét egyelőre nem árulta el a gyártó, így egyelőre még megsaccolni sem lehet, mire képes az elektromos sportautó. Az alacsony súlya egyébként az 500 lóerős versenyautó esetében annak köszönhető, hogy szinte minden alkatrész szénszálas. Ideértve a karosszériát, a belső tereket, az üléseket, a kormánykereket, de még a diffúzort is.

Baltasar Revolt
A kormánykerék egy mozdulattal eltávolítható

Az autó akkumulátora 250 kg, ám cserébe 600 kilométeres hatótávolságra képes. Versenypályán annyiban változik ez az érték, hogy ott nem távolságot, hanem 40 perces padlógázas száguldást garantál a gyártó. Ha pedig még ettől sem esik le az állad, akkor jön a következő meglepetés: öt perc alatt fel lehet tölteni az autót, mindössze 100 kilométernyi energiával. Erről az új technológiáról korábban már mi is írtuk, amelyet ide kattintva olvashatsz el: A nap híre: 5 perc alatt feltölthető akkumulátor érkezhet elektromos autókhoz Az elektromos versenyautó töltő-csatlakozója az anyósülés előtt, a műszerfalon található.

Baltasar Revolt
Már pilótákkal is tesztelték az elektromos versenyautót

Az első példányok már jövőre a megrendelőkhöz kerülhetnek, potom 230 000 euróért, vagyis nagyjából 80 millió forint körüli összegért. Természetesen ez az összeg adók nélkül értendő.

További aktuális autós híreinket se hagy ki: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •