Suzuki Misano
(forrás: motor1.com)

Elképesztő autócsodát álmodtak meg a torinói IED közlekedési formatervező mesterkurzusának diákjai. A jármű fizikai megvalósulásában pedig a Suzuki nyújtott nekik segítséget. Így született meg a jövő álomautója, a Suzuki Misano.

Két jármű egyben, ez a Suzuki Misano

A Suzuki és a torinói Istituto Europeo di Design (IED) közlekedéstervezés szakának hallgatói a Misano névre keresztelt munkájukban hívták életre az általuk elképzelt autócsodát. A tanulmányautó alapötlete az volt, hogy egy fedél alá hozzák a motorkerékpárok és az autók építését, vagyis a két jármű egy testben szülessen újjá.

Suzuki Misano
(forrás: motor1.com))

Az új modell, amely egy olasz versenypálya nevét viseli, kifejezetten kompaktra sikeredett. A jármű 4 méter hosszú, de mindössze 1 méter magas. Ülései pedig, hasonlóan a motorkerékpárokhoz, egymás mögött helyezkednek el, mondhatni tandemben ül benne a két utas. A markáns modell fényszórói S alakúak, amelyek egyértelműen utalnak a márka emblémájára. A jobb oldalon foglal helyet az akkumulátorpakk, ahogyan az oldalsó csomagtartó is. Szélvédő éppen hogy csak van, tető azonban egyáltalán nincs. A kormánykerék helyett pedig a motorokhoz hasonló markolattal szerelték fel a gépcsodát.

A 24 diák közös erőfeszítéséből álló tanulmány életre keltéséről készült videót nálunk is megnézheted:

A Suzuki Misano az olasz nemzeti autóipari múzeumban lesz látható június 15. és 16. között.

További izgalmas autós híreinket itt találod: 

(forrás: ied.edu)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •