Lego Bugatti Chiron
(fotó: lego.com)

Őrült ötlettel állt elő a Lego. Az egyik legkedveltebb építőkocka gyártó ugyanis úgy gondolta, megépíti a Bugatti Chiron élethű változatát. Ebben eddig semmi különlegesség sincsen, ám a vállalat szerette volna, ha száguldani is lehet a modellel. Mutatjuk, milyen eredménnyel zárult a Lego álom!

A Bugatti Chiron Lego változata

A Lego elemekből megalkotott Bugatti Chiron 1: 1 arányú másolatának legfőbb célja az volt, hogy megmutassa, nem csupán játékra használhatóak a gyerekek kedvenc építő elemei. A világ első, élethű méretben megalkotott sportautója így az eredeti modellben megtalálható motort is megkapta.

Lego Bugatti Chiron
(forrás: lego.com)

Az élethű méretű, önjáró autót 16 szakemberből álló csapat hozta létre. A tervezőből, gépészeti és elektromos szakemberekből álló csapat összesen 13 000 munkaórát fektetett az egyedi alkotásba. De ez nem meglepő, hiszen a Bugatti Chiron minden egyes darabját egyedileg alkották meg. A hosszú hónapokig tartó munka meghozta az eredményt, hiszen az első tesztek nagyon jól sikerültek németországi Ehra Lessien tesztpályán. A szerencsés vezető pedig nem volt más, mint a Bugatti hivatalos tesztpilótája és a Le Mans egykori győztese, Andy Wallace.

Lego Bugatti Chiron
(forrás: lego.com)
Lego Bugatti Chiron
(forrás: lego.com)

A teljes egészében Lego elemekből megalkotott Bugatti Chiron több mint egymillió építőelemből áll, melyek rögzítéséhez egyáltalán nem használtak ragasztót a szakemberek. Az autó teljes tömege összesen 1500 kiló, teljesítménye 5,3 lóerő, nyomatéka pedig 92 Nm. Ha te is kíváncsi vagy, milyen lett a végeredmény, nézd meg az erről készült videót:

A luxusmárkával kapcsolatos további híreinket se hagyd ki:

(forrás: lego.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •