Kezdőlap Style&Trend Gasztro A Napraforgó lett idén Magyarország Tortája. Nézd meg a gyönyörű kreációt!

A Napraforgó lett idén Magyarország Tortája. Nézd meg a gyönyörű kreációt!

Az idén jubileumi, tizenötödik alkalommal megrendezett Magyarország Tortája versenyen Fodor Sándor – a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának – kreációja, a Napraforgó elnevezésű torta nyerte el a Magyarország Tortája címet. Olvass tovább és megtudhatod, mi lett idén az Ország Cukormentes Tortája. Ezt se hagyd ki: Most te is együtt pezsgőzhetsz a Forma-1 pilótáival a budapesti BESTIA étteremben

A Napraforgó ízeiben igazi négy évszakos torta lett

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapjának köszöntésére

Bár a nyertest, Fodor Sándort a Napraforgó ötletének szárba szökkenésekor a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis egy igazi négy évszakos torta született. Jólesik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával, a hűvösebb napokon pedig, amikor melegebb ízekre vágyunk, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet. Csokoládés, ropogós talpon, búzaliszt mentes, pirított napraforgó őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek. A napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz „szeretik egymást”, körbeérnek az ízek, melyeket a vilmoskörte pálinka még inkább kiemel.

A második helyezett a budapesti Nándori Cukrászda csapata által készített „Őszi pitymallat” lett, míg a harmadik helyen a „Szabacsi rubato”, Lakatos Pál cukrász (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) alkotása végzett.

A következő oldalon találod az Ország Cukormentes Tortáját, a Beszterce rózsája fantázianévre keresztelt kreációt.

Beszterce rózsája lett az Ország Cukormentes Tortája

Idén jubileumi 10. alkalommal rendezte meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az Ország Tortája versennyel párhuzamosan a Magyarország Cukormentes Tortája megmérettetést. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez. Az Ország Cukormentes Tortája döntőseit ebben a cikkünkben mutattuk be.

Az idei győztes a Beszterce rózsája lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített. Az elegáns küllemű, harmonikus ízvilágú, hozzáadott cukor nélküli tortában a sárgabaracké a főszerep. A kiváló gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Friss íze remekül passzol a dióval és étcsokoládéval, a párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi. A Beszterce rózsája a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenkénti energiatartalma 206,3 kcal, míg szénhidrátértéke 12,4 gramm. A torta a cukorbetegek számára is jó választás lehet, és persze mindenkinek, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.

A Napraforgó mellett a Beszterce rózsája torta is hamarosan megkóstolható lesz az ország számos cukrászdájában.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:

Forrás: cukraszat.net