új lexus nx 2021
Dinamikus külsőt kapott az új crossover

Magyarországra is megérkezett a Lexus NX legújabb változata, ami egyben a Lexus történetének első plug-in hibrid típusa. A japán luxusmárka külső és belső formatervével, valamint hajtásláncaival egyaránt új irányokba tart, a sajtótájékoztatón látottak, minket már meggyőztek. Mutatjuk a legfontosabb újításokat. Tipp: Egy kaliforniai nő vagány terepjárót épített magának egy Lexus LS 400-ból

2021-es Lexus NX 350h és 450+

lexus suv crossover plug in hibrid modell
Az újragondolt hűtőmaszk
lexus suv crossover
Hátsó lámpái és a LEXUS felirat prémium és modern megjelenést kölcsönöznek

Az elődmodell különösen sikeresnek bizonyult a Lexus számára Európában, hiszen 2014-es bemutatkozása óta több mint 170.000 példány talált belőle gazdára. Ráadásul a felhasználók legtöbbje új ügyfél volt a Lexus számára, így az NX előző generációja különösen nagy mértékben járult hozzá a márka növekedéséhez a régióban.

Az előző NX-hez képest a második generációs modell 15 milliméterrel lett hosszabb, így összesen 4655 mm. Az autó tengelytávolsága 30 milliméterrel hosszabb, aminek a hátsó soron utazók fognak örülni. A csomagtartó az előző modellhez képest 51 literrel lett nagyobb, így már 500 literes.

Hamisítatlan Lexus-feeling továbbfejlesztve

A továbbfejlesztett menetdinamika még élvezetesebb és közvetlenebb vezetési élményt kínál, az új generációs médiarendszerek és kapcsolódási lehetőségek pedig szorosabb köteléket fonnak a felhasználó és a jármű közé. Fejlett technológiák fokozzák a biztonságot, a kényelmet és a praktikumot.

lexus apple carplay nx belső tér
Modern belső tér, innovatív megoldások

Ami a belsőt illeti, az szállítja a hamisítatlan Lexus-érzést és az ismerős formákat, de akad azért újítás is bőven, ebből egyik az impozáns 9,8”-os kijelző, amely felár ellenében akár 14” colosra is cserélhető. Az új Lexus NX természetesen támogatja az Apple CarPlay és az Android Auto okostelefon integrációt, ami számos kényelmi funkcióval ruházza fel az autó használatát. Szembetűnő újítás a gombok számának lecsökkenése, bár a fontosabb funkciót ellátók (klímavezérlés) szerencsére még mindig fizikai formában vannak jelen.

Az új NX hazai bemutatója – Galéria

A június 12-i hivatalos premiert követően az új Lexus NX piaci bevezetése 2021 utolsó negyedévében kezdődik meg az európai piacokon. A Lexus NX legolcsóbb a 350h 14,99 millió forintról, míg a 450h+ 22,59 millió forintos alapárról indul. Az elérhető két hajtáslánc a plug-in hibrid és a full hibrid lesz.

Az alábbi cikkeket se hagyd ki:

Forrás, képek: Lexus

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •