van life lakókocsi gyerekkel
(Fotó: beboldlittleones/Instagram)

Michael és Rachel Sanchez, valamint három kislányuk idejük nagy részében egy átalakított furgonban élnek, és utazzák közbe az Egyesült Államokat. Ráadásul már úton van a negyedik baba is! Te bevállalnád a van life, azaz a lakóautós élet kalandjait gyerekkel? Tipp: Virágzik a “van-life” mozgalom, varázsolj te is lakóautót magadnak!

A koronavírus-járvány sem szegte kedvüket

A Sanchezék éppen a koronavírus-járvány amerikai felfutásának idején vágtak bele a régóta dédelgetett álom megvalósításába. A pandémia azonban nem szegte kedvüket, sőt! Tavaly a világ nagy része megtapasztalta, milyen nehézséggel jár kisgyerekkel a karantén és a közösségi távolságtartás. Éppen ezért a Sanchez-család elhatározta, hogy a lehető legtöbbet szeretnék kihozni az együtt töltött időből, úgy hogy azt a lehető legpozitívabban, egy kalandként éljék meg.

van life
Minden nap egy új gyönyörű tájjal indul

A házaspár egyébként pár éve már fontolgatta a van life életmódot, de az valahogy mindig félre lett téve, mondván, hogy „majd egyszer úgyis megvalósítjuk” – mondja Rachel az Insidernek adott interjúban. Michaelnek és Rachelnek az utóbbi veszélyeztetett terhessége volt az a pont, amikor elhatározták, nem várnak tovább, az álmaikat meg kell valósítaniuk, hiszen az élet rövid. „Ez egyfajta ébresztő volt számunkra, hogy az életben valójában semmi sem garantált.”

A gyerekekre különösen jó hatással van a lakóautós élet

lakóautó mobilotthon
A gyerekek megtanulták értékelni a természet szépségét

Rachel elmondta, hogy egyelőre Utah közelében kirándulnak nagyokat, egy év alatt bejárták Idahót, Montanát és Wyomingot. Ha már megszületett a negyedik baba szeretnék körbeutazni az egész Egyesült Államokat is. Sanchezék egy hónapból nagyjából három hetet töltenek az úton. Rachel szerint a lakóautós életmód segített gyermekeinek értékelni a minimalizmust és megszerettette velük a természetet. „Azelőtt csak a játékok és az új dolgok érdekelték őket, most pedig már beérik kevesebbel is, és sokkal inkább felértékelődött bennük az együtt töltött idő fontossága és a természet szeretete.” Ezt se hagyd ki: Íme a legszebb európai tengerpartok listája! Te melyiken jártál már?

A következő oldalon megnézheted, hogyan lett a furgonból mobilotthon, valamint a teljes galériát.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2