olaszország calabria tropea beach európa legszebb tengerparjai
(Fotó: Niklas Ohlrogge/Unsplash)

Minden tengerpartnak megvan a maga varázsa, de vajon melyik európai partszakaszok a legfestőibbek? Az Euronews a brit money.co.uk nyomán összeállította Európa legszebb tengerpartjainak top 10-es listáját Walestől kezdve Ibizán át egészen Görögországig. A sorrend felállításában az Instagram volt segítségükre. Geotag és hashtagek alapján megnézték, melyek azok a partszakaszok, ahol a legtöbben fotózkodtak a közösségi médiában tavaly nyáron. Íme a legszebb és leglátványosabb európai tengerpartok top 10-es listája. Ez is érdekelhet: Csak téged vár Málta, a vízi és szárazföldi élvezetek fellegvára!

10. Sitges Beach, Barcelona, Spanyolország

Szuperpuha homok és nyugalom – leginkább ezt emelték ki az idelátogatók, mely a legjobb helyszín Barcelona környékén egy a családdal eltöltött nap számára. Tipp: A női alkotók átveszik az uralmat a világhírű madridi Pradóban

legszebb tengerpartok európa spanyolország
(Fotó: chan lee/Freepik)

9. Durdle Door, Dorset, Nagy-Britannia

Az angliai Durdle Door valószínűleg az egyik legtöbbet fotózott táj volt már bőven az Instagram megjelenése előtt is – hisz itt található a világ egyik legismertebb mészkő-képződménye. A part itt nem homokos, hanem inkább köves-kavicsos, de ez semmit nem von le a táj vadságából és eredetiségéből – sőt, inkább csak hozzátesz.

durdle door dorset
(Fotó: Andy Holmes/Unsplash)

8. Cala Gat, Cala Ratjada, Spanyolország

Annak ellenére, hogy a partszakasz az egyik legkisebb a listán, mégis a turisták egyik kedvence. A sziklás part és az azúrkék víz, illetve az aranyszínű homok igazi álomhelyszínné teszi.

tengeröböl
(Fotó: nicontents/Unsplash)

Európa legszebb tengerpartjai a következő oldalon folytatódnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3