telihold tesla autopilot
(Fotó: wirestock/Freepik)

Úgy néz ki, hogy a teslásoknak telihold idején nem ajánlott robotpilótára kapcsolniuk. Egy Tesla-tulajdonos nemrég közzétett egy videót, amelyen látható, hogy teljes önvezetés mellett a rendszer összekeveri a Holdat egy sárga jelzőlámpával, ami pedig az autót lelassulására készteti. Az elsőre humorosnak tűnő baki valójában elég komoly hiba, hiszen a hirtelen lassulás az autópályán haladva rendkívül balesetveszélyes, főleg az olyan esetekben, amikor a vezetők nem rendeltetésszerűen használják a Tesla Autopilot funkcióját. Tipp: Ilyen nincs! A hátsó ülésen mobilozott, miután önvezetésre állította a Teslát

Újabb Tesla Autopilot-baki: Telihold kontra jelzőlámpa

„Hé, Elon Musk a műszaki osztálynak meg kellene vizsgálnia a Tesla Autopilot rendszerét, mert sárga lámpának hiszi a telihold fényét és folyamatosan le akar lassítani” – olvasható a Twitter-bejegyzésben. Az alábbi videón jól látható, hogy a rendszer folyamatosan figyelmeztet a sárga lámpára, ami valójában nincs is az úton, az egyedüli folyamatos sárga fényforrás az maga a telihold.

 

A Tesla Autopilot vezetősegítő rendszere elég régóta van a piacon ahhoz, hogy mára már rengeteg adatot gyűjtött az úton előforduló akadályok és egyéb vezetést befolyásoló tényezőkről. A rendszer egyébként nem kizárólag a kamera látásán alapul, a kereszteződések és a fényhelyek térképi adataira is támaszkodik. Bár az Autopilot az esetek túlnyomó részében megfelelően működik, még mindig akadnak olyan helyzetek, amikor a rendszer nem áll a helyzet magaslatán. A robotpilóta egyik leggyakoribb ellensége az autópálya sávjaiban parkoló segélyhívásokra reagáló rendőr- és tűzoltóautók.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: Autoweek

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •