Videót adott ki a Tesla az Autopilot nevű vezetést segítő rendszer működéséről, amit folyamatosan fejlesztenek, és valamikor képes lesz teljesen egyedül sofőrködni. Elon Musk, a vállalat vezérigazgatója 2019 végére ígérte, hogy eljutnak erre a szintre, de ez nem jött össze, ezért sokan úgy vélik, idén érhetik el az áttörést. Idén ugyanis állítólag kiadnak egy olyan verziót, amely már képes lesz kezelni az útkereszteződéseket.

A Tesla önvezető kamerája és a képkockák

A cég nemrég adta ki a Tesla v10 rendszerét. Az Autopilot 3.0 verziójú önvezető számítógép pedig huszonegyszer több képkockát tud feldolgozni másodpercenként a hardver előző generációjához képest. Ezt látja a Tesla önvezető kamerája:

 

Az Andrej Karpathy által vezetett, mesterséges intelligenciával és gépi látással foglalkozó kutatócsoport folyamatosan keres további szakértőket, hogy bővülni tudjanak. Az álláskeresőknek szóló weboldalon osztottak meg friss információkat, képeket és videókat a munkáikról. Hardverek megépítéséhez, neurális hálózatok, önvezető algoritmusok és tesztkörnyezet fejlesztéséhez keresnek szakembereket.

Emlékezetes eset volt tavaly év végén, amikor rendőrautóba hajtott egy önvezetésre állított Model 3: a sofőr éppen azt nézte meg, hogy minden rendben van-e kutyájával a hátsó ülésen. Ennél pozitívabb hír, hogy Budapest első Tesla taxiját egy hölgy vezeti, vele készült interjúnkat itt olvashatod el.