Új Mercedes C-osztály Szebeni Katalin Bauer Zsuzsa

A nyár egyik legforróbb napján leutaztunk Zalakarosra, ahol a megújult Mercedes-Benz C-osztály és S-osztály néhány gyönyörű modellje várt ránk. Sőt, a ráncfelvarrott CLS is ott várta a sorban, hogy vezethessük. Olvass tovább, és megtudhatod, melyik modellt, miért szerettük. Ezt se hagyd ki: Ott voltunk, amikor Kiss Gergely olimpikon lett a Mercedes-Benz EQV márkakövete

Főszerepben az új Mercedes-Benz C-osztály

Mercedes középkategóriás luxusautójának, a C-osztálynak a legújabb, immár ötödik generációját mutatták be, amelyet a zászlóshajó, az S-osztály kompakt változatának tartanak. Azonban, amíg a nagytestvérnél a mindent képzeletet meghaladó luxus járja körbe az autót, addig a C-osztálynál inkább a sportosságon van a hangsúly.

Mercedes-Benz új C-osztály
A felvezető safety car mögött az új C-osztály 3 modellje várja az indulást

A modell külső képét a letisztult vonalak és felületek határozzák meg, a minimalista formanyelv ötvözi prémium megjelenést és a modellcsaládra jellemző sportosságot. Lendületes arányai, meghosszabbított tengelytávja és széles nyomtávja pedig dinamizmust kölcsönöznek az új C-osztálynak. Szembetűnő újítás az első rész csillagdesignnal kialakított gyémántmintázatú hűtőrácsa.

A C-osztály külső sportosságát ellensúlyozza az S-osztályra jellemző belső luxusa. A személyre szabható 64 színopcióval rendelkező Ambiente világítás a középkonzoltól kezdve az egész gépkocsira kiterjed, ami a nyugalom szigetévé varázsolja az autót. Megtalálható benne a második generációs, hangvezérelhető MBUX központi rendszer, ráadásul Magyarországon alapfelszerelés részét képezi a Németországban feláras, 11,9 colos képátlójú központi érintőképernyő. A belső tér így még digitálisabbá és intelligensebbé válik.

Mercedes C-osztály 220d
A Mercedes-Benz C 220d utastere

Az új Mercedes-Benz C-osztály egyébként azért is figyelemre méltó, mert ez a Mercedes-Benz első olyan modellje, amelynek minden hajtáslánca rendelkezik elektromos, Mild hybrid drive rásegítéssel. A sajtónapon mi a C 200-as, C 220-as dízel és C 300-as változatokat próbálhattuk ki. Érdekesség lehet még, hogy az eddigi 160-as benzines alapmotor helyét egy 180-as limuzin vette át, ezzel a C-osztály 15.457.000 Ft-os listaárról indul, a kimaxolt C 300d T-modellért pedig 19.636.000 Ft-ot kérnek.

Bár a sajtónap főként az új Mercedes-Benz C-osztály bemutatójáról szólt, akadt még meglepetés bőven. Az S-osztály és a frissített CLS a következő oldalon található.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2