A rengeteg sütős-főzős műsornak köszönhetően egyre többet kapnak kedvet ahhoz, hogy kipróbálják magukat a tűzhely előtt. A konyhában igazán járatosak azonban azt is tudják, hogy egy-egy hozzávalót milyen sokoldalúan fel lehet használni. Itt van például a bacon, amiről a legtöbben talán az angol reggelire gondolnak, vagy esetleg a baconbe tekert májra, csirkemellre, ám ennél sokkal több ételhez passzol a bacon. Mutatunk néhány ötletet, hogyan tudod a baconnel új szintre emelni a konyhaművészetedet. Tipp: A Napraforgó lett idén Magyarország Tortája. Nézd meg a gyönyörű kreációt!
Ha édes, ha sós, baconnel minden garantáltan jobb lesz
Ha például vendégeket vársz és pogácsával szeretnéd megkínálni őket, azt is elkészítheted baconnel. A recept nem ördöngösség: a túrós, 60 dekányi lisztből készült pogácsatésztához 20 dkg-nyi, apró kockára vágott, előre megpirított bacont teszünk, a tésztát a szokásos módon megkelesztjük, majd kisütjük. Pogácsa recept: Itt a várva várt medvehagymaszezon – Készíts belőle túrós pogácsát!
Mivel muffinból is létezik sós változat, méghozzá rengeteg, nem árt megjegyezni, hogy itt is van baconös opció. Az egyszerű sós muffin alaptésztát játszi könnyedséggel feldobhatod egy kis túróval, kaporral és baconnel, de társíthatod akár különféle (például füstölt vagy márvány-)sajttal is. Ha pedig egy kissé rendhagyóbb baconös muffin receptre vágysz, olyat is mutatunk. Tipp: 3+1 tuti uzsonnatipp: Ezt csomagold a gyereknek nyáron!
Még mindig nem fogytunk ki az ötletekből: a bacon még a palacsinta egyik alapanyagaként is megállja a helyét. Itt elsősorban az amerikai, kisebb és vaskosabb palacsintára gondolunk, aminek a sós változatának a tészájába is beleszórhatsz előreaprított bacont, de akár egy sós tésztájú pancake mellé is eheted a megpirított baconszeleteket. Tuti amerikai palacsinta recept: Full extrás és különleges palacsinta receptek, ha unod a hagyományosat
További ötletek és receptek a bacon felhasználásához a következő oldalon.
A krémlevesek sztárhozzávalója lehet a bacon
Talán nem is gondoltad volna, pedig a bacon a levesekhez is csodálatosan illik. A krémleveseknél például, ha az alap nem az olajon megpirított hagyma, hanem a megpirított baconkockák, igazán különleges ízvilágú leveseket kaphatsz. A megpirított bacon olaján elkészített édesburgonya-, sütőtök- vagy borsóleves fantasztikusan mély, telt ízű finomság lesz, amit ha főzés közben megbolondítasz egy kanál mézzel, tuti, hogy hatalmas lesz a sikered. Tálaláskor bármelyik verziót feldobja ha egy szelet fodrosra sült baconnel díszíted vagy ha sűrűbben készíted a krémlevest a kockára vágott, pirított bacon kocka is jól mutat, míg a roppogós állag pedig tökéletesen egészíti ki a leves krémességét. Tuti krémleves recept, ami bacont kíván: Cheddar sajtos selymes és melengető brokkolikrémleves
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
- Felejtsd el a sütőt! Szuper nyári desszertek, amiket sütés nélkül is elkészíthetsz
- Itt a legjobb főzött csokoládé fagylalt, amit valaha ettél! Mutatjuk a receptet
- Főszerepben a quinoa: 3 tuti recept, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Forrás: Gierlinger