horvátországi szigorítások koronavírus negyedik hulláma nyaralás utazási korlátozás utazás covid után
(Fotó: Freepik)

Az erősödő omikron-veszély már számos európai országban – így Magyarországon is –berobbantotta az ötödik hullámot. Ennek okán az Euronews összeszedte azoknak az országoknak a listáját, ahol újabb utazási szigorítások léptek életbe. Fontos: Itt az újabb oltási akció! Januárban hétvégenként időpont nélkül lehet oltatni

Szigorúbb járványügyi szabályok jönnek több országban

Olaszországban a tömegközlekedésben kötelező az FFP2-es védőmaszk használata. Emellett a tömegközlekedési eszközökre, kávézókba, szállodákba, edzőtermekbe és egyéb szolgáltatóegységbe való belépéshez hétfőtől igazolni kell a védőoltást vagy a közelmúltban történt fertőzésből való felépülést.

Románia is szigorít a járványelőírásokon, a hatóságok a gócpontokat veszik célba. A 300 ezres Kolozsvárt vörös zónává nyilvánították, miután kirívóan megugrott a napi új esetek száma. A nyilvános helyek – például éttermek, kávézók, edzőtermek, sportrendezvények – kapacitásuk 30 százalékán üzemelhetnek. A rendelkezés legalább két héten át marad érvényben.

Svédországban újra általános lett a home office, miután szigorúbb járványügyi szabályok léptek életbe a megbetegedések emelkedése miatt, illetve a kórházakra nehezedő nyomás csökkentése érdekében. Ezek közé tartozik, hogy korlátozzák a nyilvános eseményeken a létszámot, valamint este 11-kor bezárnak az éttermek, szórakozóhelyek. Az intézkedések hatását két hét múlva értékeleik ki.

Izlandon is elkezdték oltani az 5 és 11 év közötti gyermekeket a koronavírus elleni vakcinával.

Ezeket a cikkeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •