szlovákia síelés téli szezon szlovákiai sípályák
(Forrás: Slovakia.travel)

Legyen szó sífutásról, lesiklásról a lenyűgöző Csorbató mellett, éjszakai síelésről vagy síoktatásról, északi szomszédunknál mindent megtalálunk. Szlovákiában december 11-én megnyitottak a síközpontok, december 25-től pedig a szálláshelyek várják a vendégeket. Az országban 36 modern síterepen hódolhatunk hobbinknak. Cikkünkben összegyűjtöttük a legszebb sípályák listáját, a legfontosabb járványügyi infókat és a beutazás feltételeit, ha szlovákiai telelést tervezel. Tipp: A tél szerelmeseit idén minden eddiginél jobb programokkal várja Ausztria

1. Donovaly

A Donovaly síközpontban idén is nagy élményt ígér az éjszakai síelés. A gyerekes családok ellátogathatnak Európa második legnagyobb síoktatóparkjába, a Funparkba. Itt található Szlovákia egyik legjobb snowparkja, a Riders park Záhradište is. A különböző nehézségű akadálypályákkal és pihenőzónával ellátott parkban igazán jól érezhetik magukat az aktív pihenést kedvelők.

2. Jasná, a legnagyobb szlovákiai síközpont

Jasná, a legnagyobb szlovákiai síközpont számtalan kikapcsolódási lehetőséggel várja a téli sportok szerelmeseit. A Chopok csúcsára a legmodernebb Funitel felvonókkal lehet feljutni, ahol több mint 50 km hosszú, különböző nehézségi szintű pálya várják a kezdőket, a gyermekes családokat és a haladó síelőket. Az esti sportolás kedvelőinek pedig a Biela Pút’ településen kialakított kivilágított sípályát érdemes felkeresni.

3. Magas-Tátra

A Magas-Tátra számos helyszínén egyetlen bérletet kiváltva lehet síelni az összesen 24 kilométernyi gondosan karbantartott pályán. Tátralomnicon, Csorbatónál és Ótátrafüreden összesen 20 modern felvonó és sikló szállítja a sportolókat. A szánkózás rajongóit a Tarajka (Hrebienok) 2,5 km-es lejtője várja. Itt található az egyedülálló Tátrai Jégtemplom, ami idén a Santiago de Compostelán lévő Szent Jakab-katedrális alakját vette fel.

A következő oldalon azt is megtudhatod, milyen feltételek mellett lehetséges a Szlovákia területére történő beutazás.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2