Több alvás, kevesebb kalória, szebb bőr

Ha alkoholt fogyaszt valaki, körülbelül négyszer annyi folyadékot veszít a szervezete, mint annak, aki nem iszik alkoholt. A kiszáradás fejfájást okozhat, mivel az egyes szervek saját vízveszteségük miatt vizet vesznek el az agyból. A só- és káliumszint is csökken, ami hatással lehet az idegrendszer és az izmok működésére, miközben fejfájást, fáradtságot és hányingert is okozhat. Ezért az alkoholról való lemondás elősegítheti a megfelelő hidratáltságot, ami hasznos az agy számára.

(Fotó: yanalya/Freepik)

Rengeteg (felesleges) kalóriát megspórolhatunk, ha lemondunk arról, hogy minden este megigyunk egy-két deci bort. Ez ugyanis nagyjából ezer kalóriát tesz ki. Két hét elteltével tehát valószínűleg elkezdünk fogyni.

A túl sok alkoholfogyasztás egyébként idővel megemelheti a vérnyomását. 3-4 hét nemivás után a vérnyomás csökkenni kezd, ez pedig kulcsfontosságú lehet, mivel hozzájárulhat a jövőbeni egészségügyi problémák kialakulásának elkerüléséhez.

alacsonykalóriatartalmú ételek
Az alkohol kerülésével felesleges kalóriáktól is megszabadulunk. (Fotó: Freepik)

Az alkoholról való lemondás pozitív hatással lesz a bőrre is, hiszen az több vizet fog felszívni. Az alkohol mellőzésével csökken a korpásodás és az ekcéma kialakulása is. Ha négy hétig kivonjuk az életünkből az alkoholt, a májunk is hálás lesz, és elkezdi a méregtelenítést, valamint a felesleges zsír lebontását a szervezetben. Ha a máj működését hosszú ideig nem befolyásolja az alkohol, akkor 4-8 héten belül regenerálódhat.

A száraz november egy egészséges kihívás, amely nem feltétlenül csak novemberben, de az év bármelyik időszakában megfontolandó lehet. Hajrá, sosincs késő elkezdeni!

Forrás: Életforma

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2