sirtfood diéta fogyókúra adele sirtuin
A diéta alapja, az olyan ételek fogyasztása, amelyek az állítólagos "fogyásért felelős géneket" aktiválja (Forrás: Internewscast)

Sirtfood-diéta, avagy a sztárok legkedveltebb fogyókúrája. Az elmúlt években, sőt évtizedekben már számtalan hasonlóval találkozhattunk, ez azonban abban különbözik a többitől, hogy kaptunk mellé egy igencsak megnyerő történetet, ami azt bizonyítja, hogy valóban működik. Vagy mégsem? Szakértők szerint az egész diéta csupán egy jól hangzó marketingfogásra épült.

Adele is a sirtfood-diéta híve

Korunk egyik legnépszerűbb énekesnője, Adele mindig is molett alkat volt. Habár sokan megszólták ezért, a világ egyik legsikeresebb vokalistája közel tíz évig ezzel mit sem törődött. Azonban 2018-ban házassága megromlása után hosszabb időre elvonult a nyilvánosság elől, és életmódváltásba kezdett. Tavaly év végén pedig valósággal sokkolta a világot, amikor egy díjátadón már nem a jól megszokott teltkarcsú Adele jelent meg a vörös szőnyegen, hanem egy igazi bombanő. Adele egykori személyi edzője szerint az énekesnő fogyásának titka nem más, mint az úgynevezett sirtfood-diéta. (Ha érdekel, hogy a legnagyobb sztárok milyen autókkal járnak, akkor kattints a Celeb rovatunkra!)

Adele előtte utána fogyás sirtfood diéta
Adele tavaly sokkolta a világot új külsejével, amit a sirtfood-diétának köszönhet (Forrás: The Sun)

Az új fogyókúra itthon még nem ismert széles körben, pedig a sirtfood-diéta nem is olyan újkeletű. Két, a sztárok által is kedvelt angol dietetikus, Aidan Goggins és Glan Matten fejlesztette ki 2016-ban. A diéta olyan ételek fogyasztását helyezi előtérbe, amelyek a szervezetünkben található szirtuin nevű fehérjéket képesek aktiválni. A szirtuinok többek között védik a sejteket a stressztől, javítják az emésztést, és állítólag a test zsírégető képességére is pozitív hatással vannak. A két szerző megfogalmazásában a szirtuinok képesek aktiválni testünkben a „fogyás génjeit.” Már amennyiben léteznek ilyen gének, hiszen az elméletet, így a diéta hatékonyságát is sokan vitatják.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3