fehér ssangyong korando női vezető

Ma már igazi slágertermékeknek számítanak a hobbiterepjárók. A nagyméretű négykerekűek azonban sok esetben igen magas árral párosulnak. Az itthon még különleges márkának számító SsangYong gondolt egy merészet, és ezt a problémát áthidalva, nyitott azon vásárlók irányába, akik régóta vágynak egy saját SUV-ra, alacsony költségvetéssel. Megszületett tehát a SsangYong Korando, mi pedig kipróbáltuk.

A Korando neve a „Korean can do” vagyis a koreai meg tudja csinálni szavak összefonódásából jött létre. Azt kell mondanom, kifejezetten találó lett az elnevezés, mivel valóban így van. Remek autót sikerült összerakniuk. A közepes méretű – 4450 mm hosszú – kompakt SUV hozzánk 1.5-ös, prémium kivitelben, automata váltóval és elsőkerék meghajtással érkezett. Első ránézésre minden igényt kielégít, amit egy ilyen autóval szemben elvárunk. Hatalmas, kényelmes, és persze biztonságos.

fehér ssangyong korando

Tökéletes összhang a SsangYong Korando megjelenésében

A fehér szín eddigi tesztjeim során – legyen szó bármilyen felszereltségű négykerekűről – a prémium, elegáns érzést keltette bennem, de a SsangYong esetében egészen mást, afféle visszafogott stílust éreztem. Nem hivalkodó, nem akar kitűnni, sokkal inkább egy szerethető társként akar a mindennapjaink részévé válni. A semleges fehér szín mellett azért a gyártó további hat színt kínál felár ellenében. Így egy narancs metál színnel a Korando akár pályázhatna a vagány nagyautók címére is.

ssangyong korando orr rész

ssangyong korando hátsó rész

A szögletes külső akár unalmasnak is tűnhetne, de a kitűnően összhangba hozott króm és műanyag felületeknek köszönhetően mégis inkább a marcona jelzővel látnám el. A LED-es első és hátsó menetfény, a hűtőrácson elhelyezkedő márkajelzés, a 19” Diamond könnyűfém keréktárcsa, a diffúzor alatt megbúvó kipufogó, de még az index lámpa is tökéletes összhangot alkot. A csomagtér automatikusan – az autó belsejéből is – nyitható, mérete pedig pont elegendő a maga 407 literével. De nagyobb csomagok esetén 1104 literesre bővíthető.

korando növelhető csomagtér

Kiemelném a padlótér alatti tárolórekeszt, amely mélységének köszönhetően kényelmes pakolási lehetőséget biztosít. Az 1870 mm széles, 1620 mm magas Korando nem akar a túlcicomázott, hipermodern külsővel kínált autók nyomdokába lépni, de hatalmas méretével, letisztult formáival méltó versenytársa az SUV csoport szereplőinek.

A következő oldalon megmutatjuk, hogy néz ki belülről a Korando!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4