nyári úti célok last minute nyaralás nyár slágerei strandkiegészítők tengerpart nyaralás
(fotó: Freepik)

Ha még keresed a megfelelő nyári úticélt, fogadd szeretettel mostani tippünket. Ajánlatunkban két olyan országot találsz, amelyek híresek gyönyörű partjaikról, nem mellesleg pedig szabad beutazást biztosítanak a turisták számára. A jelenlegi helyzetben ez pedig egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Horvátország és Spanyolország zöld utat mutat a nyári kiruccanásra.

Horvátország idén is téged vár

A szomszéd ország egyértelműen a magyarok kedvenc üdülőhelye. Emiatt is nagyon jó hír, hogy Horvátország tárt karokkal várja az idei turnusban érkező nyaralókat. Az országba korlátozások nélkül utazhatnak be mindazok, akik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolása szerinti “zöld jelzésű” országok állampolgárai. Ennek értelmében tehát a Magyarországról érkezők is védettségi igazolás felmutatása nélkül léphetik át a határt. A belépéshez nincsen másra szükségünk, mint az érvényes úti okmányainkra. Magyarország mellett hasonlóan biztonságos besorolást kapott Szlovákia, Csehország és Lengyelország is. A magyar konzuli szolgálat mindazonáltal felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar védettségi igazolványra továbbra is szükség van a Magyarországra történő visszautazáshoz.

Horvátország természeti látnivalóiKošljun
Horvátország idén is elvarázsolja a turistákat

Ha a horvát tengerpart mellett döntesz, akkor feltétlenül látnod kell az ország legcsodálatosabb látnivalóit. De mielőtt féktelen keresgélésbe kezdenél, lassíts! Mi már összeszedtük neked a legszebb látnivalókat: Tíz természeti látnivaló Horvátországban, amit látnod kell. Ha pedig autós utazás helyett inkább egy kényelmes székben tennéd meg az utat, válassz magadnak egyéb közlekedési eszközt. A mi tippünket itt találod: A RegioJet elindította első vonatát a horvátországi Rijekába

A spanyolországi beutazási feltételeket a következő oldalon találod.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2