A RegioJet elindította első vonatát a horvátországi Rijekába

A közvetlen járványveszély elmúltával légitársaságokhoz hasonlóan, júliustól számos környező országgal újraindul a nemzetközi vasúti közlekedés is. Ennek ékes példája az is, hogy a RegioJet menetrendszerinti éjszakai vonatok közlekedtetését indította el Csehországból Szlovákia és Magyarország érintésével a szlovéniai Ljubljana és a horvátországi Rijeka városokba. Jelenleg heti háromszor közlekednek a vonatok mindkét irányba keddi, pénteki és vasárnapi indulással. Július 11-től az üdülési szezon végéig a vonatok naponta fognak indulni.

A RegioJet vonatok befogadóképessége 560 fő

A jegyek árai rendkívül kedvezőek. Az egy útra szóló jegyek az ülőhelyfoglalással és az összes fedélzeti szolgáltatással együtt 22 EUR-tól indulnak. A hálókocsiban a helyek 30 EUR-tól vehetők igénybe. Az árba az ingyenes helyfoglaláson kívül egyéb szolgáltatások is beletartoznak az út során: kávé, egyszerű reggeli az érkezés előtt, internet kapcsolat illetve a fedélzeti multimédia szolgáltatások használata.

regiojet vonatok

Prága és Brünn állomásokon kívül a RegioJet vonatokra Pardubice, Břeclav, Pozsony és Csorna állomásokon lehetséges a fel- és leszállás. A járatok összesen 12 kocsival közlekednek, a vonatok befogadóképessége 560 fő. Rijeka állomáson a továbbutazó utasok részére csatlakozó buszjáratok igénybevételére is lehetőség nyílik, amelyekkel Horvátország 30 legnépszerűbb tengerparti úti célja érhető el egyszerűen.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy az utazni vágyók napi szinten ellenőrizzék, milyen utazási korlátozások vannak érvényben a kiszemelt célországban.

Forrás, fotó: RegioJet