Lexus LC 500
Az év kedvenc női luxusautója, a Lexus LC 500

A legjobb luxusautónak járó elismerést vehette át a Lexus LC 500 Convertible, ezzel pedig elsőként helyezte fel a márkát a globális elismerés a dicsőségtáblájára.

38 nemzet közös választása a Lexus LC 500

Idén 11. alkalommal adták át a Világ Év Női Autója (Women’s World Car of the Year, WWCOTY) díjakat. A 2009-ben alapított díj szempontrendszere nem a közhelyes női értékeket követi: a végső döntésben a biztonság, a minőség, a vételár, a formaterv, a vezethetőség és a környezeti lábnyom is szerepet játszott. Nőivé az a tény emeli a programot, hogy a zsűri soraiban kizárólag hölgyek foglalnak helyet. Az ötven szakújságíró Argentínától Vietnámig, Chilétől Marokkóig 38 nemzet képviseletében rangsorolja az év legkiválóbb újdonságait.

lexus LC convertible
Tökéletes formavilága mindenkit elvarázsol

Minden ízében tökéletes

A Lexus vérpezsdítően izgalmas sportmodelljei számára kifejlesztett 5.0 literes, nyolchengeres szívómotor igazi kettős személyiséggel bír. Egyfelől 270 km/órás végsebességet és öt másodperces gyorsulást biztosít 0-100 km/órára, másfelől a tízfokozatú automata sebességváltóval társítva kifinomult, pihentető, felszabadító utazási élményt kínál, a vezető pillanatnyi kedvétől és döntésétől függően. Az autó minden részletét a végletekig kidolgozták, a vászontető mozgató mechanizmusától a huzat- és zajmentes utazást engedélyező, optimális aerodinamikáig. Nem is volt kérdés, hogy díjjal tér haza a Lexus LC 500 kabrió.

lexus lc vászontető
A vászontető csak fokozza a Lexus LC izgalmas, formabontó külsejét

Minden bókot bezsebelt

„A Lexus LC 500 Convertible varázslatosan őrült álomautó, méltó bárki bakancslistájára. Minden porcikáját áthatja a klasszikus sportautókból áradó szenvedély, azt a kort idézve, amikor sem turbófeltöltőre, sem egyéb trükkökre nem volt szükség ahhoz, hogy belehabarodjunk egy autóba” – fogalmazott Marta Garcia, a szervezet ügyvezető elnöke a díjátadón. Anat Daniel, izraeli zsűritag szerint pedig a japán autók sportosságát fényűzéssel ötvöző, semmihez sem fogható, feledhetetlen modell a Lexus női luxusautója.

Ha érdekel milyen extrém külsőt varázsolt egy tetoválóművész a Lexus egyik modelljének, kattints ide!

További cikkeink női autó témában:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •