balmain barbie
(Fotó: Balmain/Instagram)

Olivier Rousteing, a francia luxusmárka kreatív igazgatója gondoskodott arról, hogy az új Balmain x Barbie limitált kollekció megőrizze a divatház stílusát, de egyben tükrözze Barbie játékos világát is. Tipp: A Los Angeles-i Autószalonon mutatták be Barbie csillogó verdáját

Barbie-t 1980 óta öltöztetik a legmenőbb divattervezők

A Balmain x Barbie kollekció az aktuális francia stílust tükrözi, dizájnja a legújabb Balmain kollekciókon alapul, melyeket a mai párizsi utcai divat ihletett. „Kimondottan örülök, hogy ebben a kollekcióban a legtöbb termék uniszex stílusú, azaz a darabokat nők és férfiak egyaránt hordhatják. A modern világban nem szabad beskatulyáznunk magunkat a nemi keretek közé, mert Barbie is a szabadság és az önkifejezés üzenetét terjeszti, ami valóban a sztereotípiák elfelejtésére inspirál bennünket” – mondja a Balmain kreatív igazgatója.

A különleges kollekció megalkotása különösen személyes élmény volt Olivier Rousteing számára: „Ez nem csak a bennem élő tervező megvalósult álma, hanem egy gyerek álma is, tudod?” – mondja a divattervező, aki hozzáteszi, hogy gyerekkorában mindig azt mondták neki, hogy ne játsszon a babákkal. „Az, hogy ma kollaborálhatok a Barbie-val, megmutatja, mennyit változott a világ, és milyen jó érzés önmagamnak lenni anélkül, hogy elítélnének.”

barbie balmain barbie baba olivier

A Balmain limitált kiadású kollekciója kitűzőket, pólókat és kapucnis pulcsikat tartalmaz. A legjobban várt cikkek közé tartoznak azok a játékos kiegészítők, amelyeket a Balmain jellegzetes kézitáskái és a Barbie baba csomagolása ihlettek. Ha érdekelnek a kollekció darabja, kattints ide.

Az ikonikus játékbabát az 1980-as évek óta öltöztetik a legnagyobb divattervezők, az egyik első Oscar de la Renta volt, aki gyönyörű esküvői ruhát álmodott meg Barbie-nak. 2014-ben a Karl Lagerfeld is jegyzett Barbie-kollekciót, amit pillanatok alatt elkapkodtak a rajongók, ezek darabjai jelenleg több mint 7 ezer dollárért kaphatók az eBay-en.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: L’Officiel, Barbie, Balmain

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •