niagara vízesés
(Fotó: Darran Shen/Unsplash)

A nemzeti ünnepen magyar színekbe öltözött a Niagara! A világ leghíresebb vízesése – a tavalyi Nemzeti Összetartozás Évéhez hasonlóan – piros-fehér-zöld színekben pompázott az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján. Ez is érdekelhet: A világ legnagyobb óriáskerekén akár egy egész estét is eltölthetsz

A magyar lobogó színeiben pompázik a Niagara-vízesés

🇭🇺 A nemzeti ünnepen magyar színekbe öltözött a Niagara! A világ leghíresebb vízesése – a tavalyi Nemzeti Összetartozás Évéhez hasonlóan – piros – fehér – zöld színekben pompázott az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján. Az ünnepi kivilágításra Magyarországról fogadott díszvendéget a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara és Magyarország Torontói Főkonzulátusa: Dr. Dancs Ferenc a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára tette tiszteletét az’56-os ünnepségen, melyen jelen volt Michael Tibollo, Ontárió tartomány minisztere, Magyarország ottawai nagykövete, dr. Vass-Salazar Mária, Palkovits Valér torontói főkonzul és Balla Sándor, a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke is. 🇭🇺 Niagara Falls lights up in Hungarian Tricolour on the National Day! The world’s most famous and iconic waterfall was illuminated with red-white-green colours to commemorate the 65th anniversary of the 1956 Hungarian Revolution. The Hungarian Chamber of Commerce in Canada and the Consulate General of Hungary in Toronto welcomed a special guest of honour from Hungary: Ferenc Dancs, Deputy State Secretary of the Ministry of Foreign Affairs and Trade, Hungary paid his tributes to the heroes and heritage of the 1956 Revolution. Hon. Michael Tibollo, Associate Minister of the Government of Ontario, H.E. Mária Vass-Salazar, Ambassador of Hungary in Canada and Valér Palkovits, Consul General of Hungary in Toronto and Sándor Balla, Chair of Hungarian Chamber of Commerce in Canada also participated at the ceremony.

Közzétette: Magyar Élet – 2021. október 22., péntek

Az ünnepi kivilágításra Magyarországról fogadott díszvendéget a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara és Magyarország Torontói Főkonzulátusa. A torontói főkonzul, Palkovics Valér mellett ott volt még Dancs Ferenc külügyminisztériumi államtitkár-helyettes. Ő kapcsolhatta be a Niagara-vízesés világítását, majd a kanadai Magyar Élet Facebook-oldalára kitett videó szerint egyebek mellett azt nyilatkozta: „Méltán lehetünk büszkék kanadai magyarjainkra, Kanada méltán lehet büszke Magyarország itteni legjószolgálatibb nagyköveteire, akik hozzájárultak ennek az országnak a nagyságához, és soha nem felejtjük 1956 hőseit.”

A magyar-kanadai jó kapcsolatot hűen szemlélteti, hogy a Niagara-vízesést már számtalan alkalommal világították meg a magyar nemzeti lobogó színeivel. Sőt, Trianon 100. évfordulója alkalmából 100 szál virágot is bedobtak a vízbe, írja a 24.hu.

Ezeket a cikkeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •