new york luxus felhőkarcoló
A befejezéskor a 432 Park Avenue az Egyesült Államok harmadik legmagasabb épülete és a világ legmagasabb lakóépülete volt (Fotó: Miikka Airikkala/Unsplash)

A város legimpozánsabb beruházásának indult, de minden rémálommá vált. A világ leggazdagabb emberei és legnagyobb világsztárjai elővételben felvásárolták a legtöbb lakást, ma azonban a legtöbben menekülnének az elátkozottnak hitt felhőkarcolóból. Olvass tovább, és megismerheted a 432 Park Avenue kalandos történetét. Tipp: Északi-sarki iglu is van a világ TOP 5 legdrágább hotelszobája között

A 96 emelet magas 432 Park Avenue egy lakossági felhőkarcoló, amely New York City legelitebb városrészében található. A hatalmas toronyház minden emeletéről pazar kilátás nyílik a világ egyik legnyüzsgőbb metropoliszára és persze a Central Parkra. Az épület az úgynevezett „milliárdosok útján” épült, az elnevezés nem véletlen, hiszen Manhattan szigetének ezen környékén találhatók a világ legdrágább ingatlanjai. Igen ám, de a 432 Park Avenue igazi kakukktojásnak számít a New York-i luxusban.

A 432 Park Avenue lett Manhattan szégyene

new york panorama luxus lakás
(Fotó: 432parkavenue.com)
432 park avenue
Pazar panoráma, de milyen áron? (Fotó: 432parkavenue.com)

2015-ös átadása óta az eredetileg álomszerű luxust ígérő felhőkarcolóval lényegében csak a baj van. Idén februárban a The New York Times számolt be róla, hogy az épületben probléma adódott a liftekkel, amelyek nagy szél esetén leállnak, egy lakó például több mint egy órán át bent rekedt 2019 Halloweenkor. De nem ez az egyetlen probléma, kezdi a Noizz a Curbed magazin nyomán.

A lakók – akik között Jennifer Lopez nevét is megtaláljuk – panaszkodtak már áramkimaradásra, beázásra, penészre, és a lakásokba befújó szélre is, amit a rossz nyílászárók okoznak. A hatalmas toronyházban ráadásul a vízellátással is baj van, a nem megfelelően kiépített rendszerben ugyanis nincs elég nyomás. Az épület szerkezetével szintén gondok vannak, szeles idő esetén ugyanis az épület olyan zajt generál, amitől az elmondások szerint aludni sem lehet. De többszőr előfordult, hogy viharos időben a szél egyszerűen kiszakított ablakokat, amelyek bombaszerűen zuhantak rá a ház alján lévő éttermekre. Ez is érdekelhet: Ez lett Magyarország legjobb városi luxusszállodája!

A következő oldalon mutatjuk a 432 Park Avenue legdrágább lakását belülről.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2