micimackó háza
A Micimackó Airbnb-t a könyvek eredeti illusztrátorának tervei alapján tervezték (Fotó: Airbnb)

Az Airbnb minden klasszikus Disney-rajongó álmát váltotta valóra, ugyanis megcsinálták Micimackó házának életnagyságú mását. Ha érdekel a stílusosan Bearbnb-nek elnevezett Mackó-lak története és annak különös szabályzata, olvass tovább. Ez is érdekelhet: A Versailles-i kastélyban aludnál? Már ezt is megteheted, ha ki tudod fizetni

A Micimackó Airbnb-ben a semmittevésé a főszerep

A Micimackó-házat Angliában az Ashdown Foestben építették meg, éppen azon a területen, amelyből annak idején A.A. Milne is ihletet merített a legendás Szászholdas pagony megalkotásánál. Az ötlet apropója, hogy az eredeti mesék idén ünneplik kiadásuk 95. évfordulóját. A Bearbnb hivatalos leírása szerint tökéletes helyként szolgál a semmittevéshez, különösképpen azért, mert Micimackó szavaival élve „a semmittevés olykor a legjobb dolgokhoz vezet.” A Micimackó-ház room tourját ezen a linken nézheted meg.

micimackó airbnb
Egy négytagú család is elfér a fatörzs belsejeként kialakított házban
faház
Természetesen Micimackó is feltűnik a házban

A ház kialakítását a 30 éve Micimackó-könyvek illusztrációit készítő Kim Raymond felügyelte. Raymond fontosnak tartotta, hogy a Milne-regények eredeti illusztrátorának, E.H. Shepard elképzelései alapján készüljön el a faházikó. Mondanunk sem kell, hogy a ház kívül-belül hemzseg a Micimackó-utalásoktól, és telis tele van olyan tárgyakkal (jógamatrac, újságok, könyvek, karosszék), amelyekkel a vendégek is átélhetik Mackó ráérős tempóját.

micimackó százholdas pagony bearbnb
E.H. Shepard eredeti illusztrációja a házikó beháratáról

Üröm az örömben, hogy a Micimackó Airbnb csak korlátozott ideig – szeptember 24-én és 25-én – bérelhető. A Micimackó-háznak külön szabályzata is van, amelyben kikötik, hogy kifejezetten ajánlott naponta többször is szunyókálni, tilos a mézesbödönökbe nyúlkálni, de például erősen ajánlott délelőtt 11 körül egy kis harapnivalót elrágcsálni.

Ha további különleges szállások is érdekelnek, kattints az alábbi linkek egyikére:

Forrás: Kreatív.hu, Airbnb

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •