piros autó ferrari
Egy Ferrari akkor Ferrari, ha piros

Mi nők egy piros autó iránt valamilyen különös vonzalmat érzünk. A Top 3 kedvenc autószínünk között szinte biztosan szerepel a piros. Ennek ellenére, ha körülnézünk egy parkolóban, rögtön feltűnik, hogy nincs sok belőlük. Ezt az eladási adatok is alátámasztják. Akkor mégis miért imádjuk a piros autókat?

Szeretjük a pirosat, mégsem vesszük

Az elmúlt évek autóeladási statisztikái szerint a fehér, az ezüst és a fekete autókból fogy a legtöbb nemcsak Magyarországon, hanem világszinten. Szakértők szerint ez annak köszönhető, hogy használtan valamiért könnyebb a semleges színű autókat továbbadni. A színes autók sokkal inkább tükrözik a tulajdonos egyedi stílusát, ízlését és a statisztikák azt mutatják, egy ilyen autót már nehezebb használtan eladni.

piros_ferrari_2
Egy piros Ferrari több ezer dollárral is többe kerülhet, mint fekete változata

Kivétel ez alól a Ferrari, ahol érthető okból a piros a legkeresettebb szín. Tízből kilenc, de megkockáztatom, hogy tízből tíz embernek egyből egy piros autó ugrik be, amint meghallja a Ferrari szót. Ez az egész nem véletlen, hiszen a márkanév mára olyannyira egybeforrt a piros színnel, hogy akár pár ezer dolláros árkülönbség is lehet a luxusmárka fekete és piros modellje között. Különben is igaz, hogy a legtöbb exkluzív, egyedi vagy valamiért különleges modell pirosban mindig valamiért jobban mutat.

piros_ford_mustang
Piros Ford Mustang és pálmafák, tökéletes kombináció

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2