ferrari 488 versenyautó

A LEGO Csoport rajtrácsra állítja legújabb versenyzőjét, a LEGO Technic Ferrari 488 GTE “AF CORSE #51” modellt. Az ikonikus versenyautó számos győzelmet hozott a Ferrarinak, a részletekben gazdag kockaváltozata pedig az összetéveszthetetlen olasz stílust idézi, csakúgy, mint az eredeti.

A LEGO Technic Ferrari 488 GTE az igazi autó valósághű mása

lego ferrari 488
A legújabb LEGO Ferrari megépítése 18 éves kortól ajánlott.

A versenyautó-modell lenyűgöző, autentikus elemeivel és egyedi dizájn részleteivel teljesen valósághű mása az igazinak. A Ferrari LEGO verziója elülső és hátsó felfüggesztéssel, aerodinamikai lekerekítéssel, V8-as motorral, mozgatható dugattyúval és kormánykerékkel, valamint a legendás emblémával válik teljessé. Mindez az eredeti rajtszámmal, a szponzori matricákkal és a már jól ismert trikolor festéssel egészül ki.

A modell 1677 LEGO Technic elemből áll

A szett által a legózás és az autóversenyzés rajongói betekintést nyerhetnek a gyorsulási sávban zajló élet rejtelmeibe. A 48 cm hosszú, 1677 LEGO Technic elemből elkészült alkotást az építők büszkén kiállíthatják vagy akár egy próbakört is tehetnek vele.

ferrari játék lego

ferrari lego

„Egy gyerekkori álmom vált valóra, amikor megtudtuk, hogy lehetőségünk lesz megalkotni a Ferrari LEGO Technic változatát – mondta Lars Krogh Jensen, a LEGO Technic tervezője. – A Ferrari a fantasztikus autóiról híres. Tudtam, hogy ha ehhez a hírnévhez méltó járművet szeretnénk létrehozni, akkor a LEGO Technic rendszerének határait kell feszegetnünk. Az eredmény tükrözi a versenyautózás legmeghatározóbb modelljének szofisztikált külsejét és a 488 GTE műszaki teljesítményét is. Igazi építési kihívást nyújt minden rajongó számára, aki értékeli a kivételes dizájnt, valamint szeretne többet megtudni arról a bámulatos gépészeti és technológiai munkáról, amely egy ilyen autó létrehozása során történik.”

„Gyerekkoromban gyakran játszottam LEGO kockákkal, és amikor megláttam a Ferrari 488 GTE másolatát, elállt a szavam. Büszke vagyok, hogy egy olyan autó változatát alkották meg, amely az én nevemet viseli, és amit jómagam is vezethettem” – mondta Alessandro Pier Guidi, a Ferrari Competizioni GT hivatásos versenyzője.

15 éve gyártanak Ferrari járgányokat

A LEGO Technic Ferrari 488 GTE “AF Corse #51” az első LEGO Technic Ferrari modell, amely a két cég több mint 15 éves együttműködésének köszönhetően született meg. A készlet 2021. január 1-jétől lesz elérhető a LEGO.hu weboldalon, illetve a LEGO Store üzletek polcain.

lego technic
A LEGO Technic szettek kihívást jelentenek még a tapasztalt LEGO építők számára is, de a végeredményért megéri.

Habár a Ferrari 488 GTE nem kerülhet a karácsonyfa alá, ebben a cikkünkben összeállítottunk nektek egy válogatást a legjobb autós ajándékokból. Ezek között természetesen megtaláljátok az év legjobb LEGO szettjeit is.

A gyártó egyébként nem csak újrahasznosítja a kockáit, hanem a fenntarthatóság jegyében tervezi, hogy a jövőben új alapanyagból fogja gyártani azokat. De nem csak a fenntarthatóság fontos számára, hanem az is, hogy a fogyatékossággal élők, így például a látássérültek is átélhessék az építés adta élményt. Ezért tavaly Braille-leírást és hangos építési útmutatót készítettek. A kezdeményezés mögött egy vak férfi és az ő szívet melengető története áll.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •