kajla 7 határban családi album
(Fotó: kajla7hatarban.hu)
Kajla, a kölyökkutya legújabb határon túli ismeretterjesztő könyve a diákok számára ingyenesen igényelhető a készlet erejéig a diákigazolvány azonosítószámával. A kemény borítóval ellátott, 100 oldalas Kajla 7 határban családi album nagyszerű ajándék lehet az egész család számára.

Határon túli ismeretterjesztő album az egész családnak

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával 50 ezer példányban megjelent album a történelmi Magyarország területét dolgozza fel. Kajla a hét szomszédos állam területén összesen 40 olyan helyszínt keres fel, amelyek régen Magyarországhoz tartoztak és napjainkban is élnek ott magyarok. „Célunk, hogy minél több magyar család felfedezze, mennyi szépség színesíti történelmünket, és erősítsük összetartozásunkat a határon túli magyarokkal” – mondta Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke.
hol vagy kajla
A kajla 7 határban családi albummal megismerhetjük a szomszédos országok látnivalóit. (Fotó: kajla7hatarban.hu)

A tartalom és a vizualitás a gyermekek számára is könnyen befogadható, a rajzolt nevezetességek pedig tökéletesen beazonosíthatóak a valóságban. Az előttünk álló téli hónapokban az album segítségével előre eltervezhetjük, hova utazzon a család, mit nézzen meg a valóságban, ha majd újra korlátozások nélkül lehet utazni.

Több fős szakmai, történész és szerkesztői csapat közel fél évig dolgozott a helyszínek és a hozzájuk kapcsolódó érdekességek bemutatásán, melyekbe mi is betekinthetünk az alábbi videóban.

Kajlával immár a környező országok magyar vonatkozású helyszíneit is felfedezhetitek

A kiadványból Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna alábbi helyszíneinek magyar vonatkozású érdekességeit, történeteit ismerhetjük meg: Kismarton, Léka, Németújvár, Csáktornya, Eszék, Zára, Arad, Kolozsvár, Torockó, Vajdahunyad, Marosvásárhely, Segesvár, Székelyderzs, Székelyudvarhely, Gyergyószárhegy, Gyilkos-tó, Gyimesek völgye, Madarasi Hargita, Csíkszereda, Csíksomlyó, Szent Anna-tó, Szabadka, Zenta, Újvidék, Galambóc, Pozsony, Csallóköz, Párkány, Selmecbánya, Kassa, Eperjes, Dobronak, Lendva, Javorca, Ungvár, Beregszász, Nárciszok völgye, Munkács, Beregvár, Vereckei-hágó.

Az albumot a kajla7hatarban.hu oldalon lehet igényelni és 50 magyarországi helyszínen vehető át, köztük a budapesti Allee bevásárlóközpontban és számos Tourinform-irodában.

Forrás: Turizmus.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •