osztrák kilátóhelyek
ú

Aki fentről szeretné megcsodálni a világot, az Ausztriában számtalan nagyszerű kilátó közül válogathat. Bámulatos, mennyire másként hat egy táj, ha madárperspektívából tekintünk rá. A hegyek és tavak nagysága ilyenkor lenyűgöző módon tárul fel előttünk és minden, ami a völgyben található, egészen parányinak tűnik. Ausztriában számtalan egyedi és különleges kilátóplatform kínál lélegzetelállító panorámát. Mutatjuk a legjobb osztrák kilátóhelyek top 5-ös listáját.

1.Glocknerblick kilátó: a magasság vonzásában

osztrák kilátóhelyek
Salzburgban számos kilátóhelyről gyönyörködhetünk az alpesi panorámában (Fotó: Gasteiner Bergbahnen)

Aki egészen magasról szeretné megcsodálni Ausztria fejedelmi hegycsúcsait, az Salzburg tartományban mindjárt több, szédítően magasan található kilátópont közül is válogathat. A Gasteini-völgyben magasodó Stubnerkogelen egy 140 méter hosszú, enyhén ringató függőhíd vezet a 2300 méter magasan található Glocknerblick kilátóhoz. A platform a nevét az innen jól látható Großglocknerről kapta, amely 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb hegye.

2. Top of Salzburg: a gleccser felett

ausztria kilátó
Top of Salzburg 2029 méteren. (Fotó: Kitzsteinhorn/Gletscherbahnen Kaprun)

Még ennél is magasabban, egészen pontosan 3029 méteres magasságban található a Top of Salzburg kilátó a kapruni Kitzsteinhornon. Erről a helyről, ahonnan a hegyek és a gleccser felett jó messzire ellátni, szinte kézzel foghatóvá válik a magas hegyek varázsa. Az külön praktikus, hogy a kilátópont kényelmesen megközelíthető, hiszen közvetlenül a felvonó hegyállomásánál található.

A legszebb osztrák kilátóhelyek toplistája a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4
5