aktív pihenés ausztria
40 karintiai síiskola gondoskodik a kezdők és a haladók oktatásáról

Ahogy közeledik a tél, egyre inkább szeretnénk kiszakadni a hétköznapokból, új energiával feltöltődni a hegyek között és érezni, ahogy ropog a hó a talpunk alatt. Nem tudjuk, hogy erre lesz-e lehetőségünk még idén, vagy várnunk kell az élményre jövő télig. Azt viszont tudjuk, hogy mit nem érdemes kihagyni a következő karintiai téli üdülés során – bármikor legyen is az. Kezdődhet a bakancslistaírás!

1. Síelés napsütötte pályákon

Karintiában a kezdőktől az újrakezdőn át a profi síelőkig mindenki megtalálhatja a számítását. A változatosságot 31 karintiai és kelet-tiroli síterep garantálja, amelyek mindegyike saját karakterrel rendelkezik, ráadásul egyetlen síbérlettel, a „TopSkiPass” síbérelttel használható. A kínálatot számos regionális síbérlet egészíti ki. A feledhetetlen téli élményekről összesen 800 kilométernyi tökéletesen karbantartott és hóbiztos sípálya gondoskodik, amelyek részben háromezres hegycsúcsok között, részben pedig szelídebb hegyoldalakon és gyermekbarát lejtőkön találhatók. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy több síterepen is ugratós pályák és félcsövek, valamint mélyhóval borított hegyoldalak várják a freeride szerelmeseit. A karintiai síterületeken 100 órával többet süt a nap a téli hónapokban, mint az Alpok fővonulatától északra eső területeken.

síelés ausztria
A sítudás itt nem számít: kezdők és haladók is megtalálják a számításaikat; fotó: Franz GERDL

Egy további érv a téli Karintia mellett: a 40 karintiai síiskola. Tapasztalt és képzett síoktatók szimpatikus karintiai mentalitással segítik a kezdőket a helyes technika elsajátításában. A karintiai síiskolák nagyszerű ajánlatokat tartogatnak a haladóknak is, hogy kijavíthassák esetleges hibáikat, új technikákat sajátíthassanak el vagy új sífelszereléssel ismerkedjenek meg.

2. Korcsolyázás télen Karintiában, a befagyott tavakon

Télen Karintiában is befagy néhány tó vízfelülete, így nincs hiány a szabad ég alatti tükörsima korcsolyapályákból, ahol kedvükre sportolhatnak a korcsolyázók, jéghokisok és a jégtekézők. Ausztria legdélibb tartományában található Európa legnagyobb természetes jégfelülete is, a Weissensee (6,5 négyzetkilométer).

3. A karintiai téli üdülés a wellness-szel teljes

Karintiában rendkívül sokoldalú a téli wellnesskínálat. Az egyik legszebb élményt a Millstatti-tó partján fekvő Karintia fürdőház nyújtja. A nagyméretű üvegablakoknak köszönhetően télen is lenyűgöző a napfényben fürdő tó panorámája. Ha valaki a Wörthi-tavat részesíti előnyben, annak jó hír, hogy itt is található egy Karintia fürdőház, amely a Werzer’s hotelhez kapcsolódik.  Igazi különlegességgel büszkélkedhet Bad Kleinkirchheim. A Nockberge-hegységben található településen két termálfürdő is van: a Római termálfürdő és a St. Kathrein termálfürdő.

téli karintia wellness
Kevés ennél csodálatosabb téli környezet van; fotó: Franz GERDL

Villachban a Karintia termálfürdő Ausztria délvidékének legmodernebb élményfürdője: csúszdák, sportmedencék, gyermekrészleg és pazar SPA-oázis várja a felüdülni vágyókat. Titkos tippünk ennek közelében található: a Maibachl termálforrás csak hosszú csapadékos időszakok és hóolvadás után tör a felszínre, beharangozva a tavasz érkezését. Az erdőben, a főforrás közelében két medence is kialakult, ahol 28°C-os vízben fürdőzhetnek a vendégek a szabad ég alatt.

A cikk a következő oldalon további karintiai élményekkel folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2