Így készül a Poké bowl

zöldségeke egészséges étrend
(Fotó: Ízes Élet)

A pácolt lila hagymához egy befőttesüvegbe öntünk 2 dl meleg vizet az almaecettel és a cukorral, majd beleáztatjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát. A legjobb eredmény érdekében érdemes már egy nappal korábban elkészíteni. A basmati rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük.

A lazacfiléről levágjuk a bőrt és a zsírosabb részeket, majd felkockázzuk, és a szójaszószba áztatjuk. A tofut lecsepegtetjük és felkockázzuk. Az edamame babot serpenyőben, egy ujjnyi vízben néhány perc alatt megpároljuk. A koktélparadicsomot félbevágjuk, az avokádót felszeleteljük, az újhagymát karikákra vágjuk.

Az összes hozzávaló felhasználásával összeállítjuk ízlés szerint a Poké bowlt, végül megszórjuk szezámmaggal, és az egészet meglocsoljuk szójaszósszal. Ízlés szerint majonézt is csorgathatunk a tetejére.

Korábbi receptajánlóink:

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2