Kortárs grafikusok képeslapjain a Balaton lenyűgöző világa! Íme az alkotások

Az egyik legnagyobb hazai sörgyár kezdeményezésére tíz elismert hazai grafikus készített képeslapot a Balaton északi és déli partjának öt-öt legkedveltebb helyszínéről. A cél minden esetben az volt, hogy a készítők hűen ábrázolják a a tóhoz kötődő évszázados képi világot és hangulatot. Mindezt pedig egyedi stílusjegyekkel fűszerezve. Mutatjuk az alkotásokat!

Képeslapokon a Balaton

A Dreher sörgyárak nyári kampányában a Balaton szerelmeseit kérte meg, mutassák be a két part legkülönlegesebb részeit. A pályázatra beküldött fotókból és alkotásokból készülő interaktív térkép segítségével az észak és dél szerelemesei egyaránt megismerkedhetnek a másik oldal csodáival. A pályázaton azok a grafikusok vettek részt, akik korábban már előkelő helyezést értek el a különböző plakátversenyeken. Feladatuk pedig nem volt más, mint hogy a legvonzóbb célpontoknak választott öt északi, és öt déli parti helyszínt rajzolják meg képeslapként. A teljesség igénye nélkül mutatunk egy kis ízelítőt a nyertes pályamunkák közül.

Balaton
Csopak gyönyörűsége Kara György alkotásában
Balaton
Siófok hangulata Lőrincz Attila művében
Balaton
Balatonalmádi festői tája Kondor Zora képeslapján

“A Félig nem érdemes itthon lenni gondolatiságra épülő tavalyi kampányunk több ezer embert és számos helyi közösséget szólított meg, és számunkra értékes beszélgetéseket, interakciókat indított el – idézi fel az esemény apropóját Presits Lívia, a Dreher márka senior márka menedzsere. – Az idei balatoni fókusz ennek a kezdeményezésnek a méltó folytatása. Az északi és a déli part felfedezéséhez, azok izgalmas bemutatásához további inspirációt nyújthatnak mind a kortárs képeslapok, mind pedig a Balaton rajongóinak fotói.”

Te milyennek látod a Balatont? Bulisnak, nyugodtnak, esetleg sportolási lehetőségnek gondolod? Egy biztos, a magyar tengerről mindenkinek vannak élményei és emlékei. Lovász Zoltán grafikusnak például ezt jelenti a Balaton:

Balaton
Balatonfüred élménye egy képben, Lovász Zoltán alkotása

Ha idén mégsem Balatonra látogatnál, ajánljuk figyelmedbe utazási ajánlóinkat: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •