Szlovénia nyaralás

A koronavírus-járvány enyhülésével idén talán már bátrabban merészkedhetünk külföldre. Azonban az utazási korlátozások enyhítése ellenére is körülményes lehet egy-egy távolabbi úti cél, ezért sokan inkább a szomszédos országokba indulnak. Most azt mutatjuk meg nektek, hogy milyen izgalmas, változatos és különleges élményekkel vár Szlovénia idén nyáron.

1. Zöld és biztonságos

Szlovéniában az elmúlt év történései miatt kiemelt figyelmet szentelnek a biztonságra és a fenntarthatóságra. Ha Szlovéniában jársz, figyeld a Green&Safe logóval ellátott helyeket. Ilyen minősítést csak olyan helyen rakhatnak ki a vállalkozók, amik megfelelnek a magas higiénés és egészségügyi elvárásoknak, melyeket a World Travel and Tourism Council (WTTC) állított fel. További tippek itt: 5 indok, hogy miért Szlovéniában nyaralj idén nyáron

2. Top desztináció a gasztronómia rajongóinak

szlovénia jeruzsálem borászat bor
Sokan nem is tudják, pedig Szlovénia híres a bortermeléséről

Tudtad, hogy Szlovénia kapta az Európa Gasztrorégiója címet 2021-ben? Az elismerés többek között azért kapta az ország, mert a gazdálkodók magas színvonalon űzik a fenntartható gazdálkodást, az éttermek pedig nagyrészt helyi alapanyagokkal dolgoznak. Köszönhetően Szlovénia egyedi fekvésének, a szlovénok sok mindent átvettek a szomszédos országok gasztrokultúrájából. Az északi tájakon az osztrák, a tengerparton az olasz, keleten a magyar konyha hatása érvényesülnek.

A tradicionális szlovén ételek mellé pedig fogyassz világhírű szlovén borokat, sőt, itt még a világ legrégebbi szőlőtőkéjét is megtalálod.

A következő oldalon megtudhatod, milyen természeti csodákkal vár Szlovénia nyáron.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4