szlovénia
A szlovén Bledi-tó a turisták egyik kedvelt üdülőhelye (Fotó: slovenia.info)

Szlovénia az első európai ország volt, amely kihirdette a koronavírus okozta járványveszély elmúltát. Ez annak volt köszönhető, hogy az ország időben és megfelelően lépett fel a vírus ellen, számos megelőző intézkedést eszközölve. A veszély elmúlt, a helyzet ünneplésre ad okot, ezért Szlovénia azt üzeni, hogy tárt karokkal várja az országba érkező turistákat. Cikkünkben öt okot adunk arra, hogy miért indulj el te is idén nyáron Szlovénia felé.

1. Kiemelkedő higiénés előírások

A szlovén nemzeti közegészségügyi hivatal, valamint a WHO által előírt egészségügyi előírásokat az egész országban biztosították. A kormány éppen ezért a beutazók figyelmét is felhívja, hogy az ő és az ország lakosainak egészségét szem előtt tartva, ügyeljenek a személyes higiéniára, tartsák be az előírt óvintézkedéseket, valamint ahol szükséges, ott viseljenek maszkot.

fotó: Freepik/prostooleh

2. Szlovénia a világ egyik legbiztonságosabb országa

A szlovénok büszkék arra, hogy országuk évről évre kiemelkedően teljesít a Global Peace Indexen, amely a világ országait aszerint rangsorolja, hogy azok mennyire tekinthetők biztonságosnak. A legfrissebb 2019-es kiadásban Szlovénia a nyolcadik helyen végzett. Az egyik legismertebb szlovén üdülőhely, Bohinj felkerült azon európai úticélok listájára, amely még a COVID-19 járvány után is a legbiztonságosabb. A régióban található Szlovénia legnagyobb és talán legszebb tava, a festői szépségű Bohinji-tó a Júliai-Alpok szívében, ami télen és nyáron kellemes kikapcsolódást ígér.

Lapozz és megtudhatod, melyik szlovén üdülőhely az, amit érdemes még felkeresned.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2