thaiföld porsche

Mi jut eszedbe, ha Thaiföldre gondolsz? Fogadjunk, hogy a csodálatos azúrkék tenger és a fehérhomokos tengerpart. Ez persze érthető, hiszen Thaiföld a világ egyik első számú turisztikai célpontja telis-tele üdülőparadicsomokkal. Ez azonban nem fest teljes képet az országról. Ugyanis van egy sokkal érdekesebb és változatosabb oldala is az országnak, amit az alpesi hágók és a trópusi dzsungel szokatlan keveréke jellemez.

Trópusi esőerdők és alpesi hágók különös egyvelege

Sihabutr Xoomsai, vagy ahogy barátai hívják, Tenn egy bankoki filmrendező, aki autórajongó lévén él-hal a nyílt országutakért. Ő mesél most nekünk Thaiföld északi részéről, és hogy miért érdemes autóval felfedezni a régiót.

országút
Észak felé vesszük az irányt a Nan tartományba

Tenn imádja Bankok színes kultúráját, de mint mondja „a főváros és az ország zsúfolt déli része egy idő után fullasztóvá tud válni. Igaz ez főleg a forró nyári hónapokra, amikor másra sem vágyik az ember, mint hogy kicsit lehűljön és elszabaduljon a tömegből.” Éppen ezért Tenn és barátai számára nincs is üdítőbb, mint maguk mögött hagyni a nagyvárosokat és Thaiföld északi részén fekvő Nan tartomány felé venni az irányt. A térség kellemes éghajlata, tiszta levegője, zöld lankái és magas hegyszorosai tökéletes kikapcsolódást nyújtanak azoknak, akik meg szeretnék ismerni Thaiföld nyugodtabb, de annál változatosabb oldalát is. 

thaiföld nan tartomány
Az utazás itt nem gyors, de cserébe lélegzetelállító panorámában lehet részünk

Thaiföld északi része nan tartomány
A kacskaringós hegyi utak megkövetelik a kabrió használatát. Nincs is jobb ilyenkor mint leengedett tető mellett utazva szinte eggyé válni a gyönyörű természettel

„Az abszolút kedvenc útszakaszom északon található – mondja Tenn. – Ez a Nan tartományban található Bo Kluea, ami sóbányáiról ismert. Bármennyiszer képes vagyok végig vezetni ezen a térségen, ennek több oka van: egyrészt az egész vidék üres, van olyan nap, amikor egyetlen autóval sem találkozom, másrészt maga az útszakasz is nagyon új, a lehető legideálisabb a hosszú autós utazásokhoz.” De nemcsak Thaiföldön, hanem Magyarországon is találsz csodálatos autós panorámautakat: A legszebb szerpentines utak, amelyekért megéri útra kelni

Ha érdekel, miért éppen Thaiföld északi része a régió Toszkánája, kattints a következő oldalra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2