5 gyönyörű város, amelyet kajakban evezve is végigjárhatsz

Az elmúlt években a kajakozás egyik legfelkapottabb formája az úgynevezett városi kajakozás lett, ami nevéből adódóan városi környezetben, csatornákon át, házak között történik. Aki még nem próbálta, feltétlenül tegye fel a bakancslistájára a városi kajak-kenu, esetleg SUP lehetőségét, ugyanis ezáltal egészen új oldaláról ismerhetsz meg egy adott várost.

Szerencsére nem kell profi sportolóknak lenned, hogy kipróbálhasd a városnézés eme izgalmas formáját. Számos világváros kínálja a városi kajakozás lehetőségét a kalandvágyók számára. Sőt, az olyan városok, mint például Velence vagy Koppenhága ilyen módon, közvetlenül a vízről nyújtják a legnagyszerűbb élményt. Olvass tovább, és megtudhatod, melyek a legjobb városi kajak-kenu lehetőségek a világ körül.

1. Tokió, Japán

A japán főváros egy hamisítatlan távol keleti megametropolisz végtelen felhőkarcolókkal, neon fényekkel és mindig sürgő-forgó embertömeggel. Egy nyugati turista számára Tokió belvárosa első alkalommal bizony ijesztőnek és “bevehetetlennek” tűnhet. Azonban létezik Tokiónak egy ennél nyugodtabb, visszafogottabb arca is, amit legjobban a vízről érdemes felfedezni. A városon átfutó szövevényes csatornarendszer teljes egészében alkalmas a vízi sportok űzésére, így például a kajakozásra is.

Ha igazán felejthetetlen élményt szeretnél, március-április környékén a Sakura idején látogass ide, ugyanis ekkor virágzanak a világhírű japán cseresznyefák, amik alatt kajakozni szinte már nem is evilági élmény. A vízre hulló szirmok egyenesen romantikussá varázsolják ilyenkor ezt a dübörgő metropoliszt.

A következő oldalon további kajak-kenu és SUP lehetőségeket mutatunk a nagyvilágból.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3