koenigsegg gemera 2020

A gazdaságban hatalmas pénzügyi károkat, a kiállítóknak és a látogatóknak pedig óriási csalódást okozott, hogy a koronavírus-járványnak a Genfi Autókiállítás is áldozatául esett. Szerencsére azonban mi mégis részt tudtunk venni a legújabb modellek leleplezésén. Igaz, csak virtuálisan, hiszen csak az online bemutatókon láthattuk ezeket az autócsodákat.

Előző cikkünkben öt kedvencünket hoztuk el nektek, most pedig következzen öt újabb különlegesség a szuperautók és sportautók világából!

1. Koenigsegg Gemera: A világ első családi szuperautója

Nagy meglepetést okozott a svéd szuperautó gyártó, amikor leleplezte a Gemerát. Christian von Koenigsegg, a cég alapítója családjával együtt, látványos online prezentáció keretein belül mutatta meg a vállalat valaha épült első négyüléses autóját.

A Gemera kívülről egy hiperautó kaliberű járműnek tűnik, ám belül négy, két méter magas személy is kényelmesen elfér. Ráadásul négy darab kézipoggyász méretű bőrönd is bepakolható a csomagtartóba. Ezt a modellt a cég kifejezetten családi utazásokra vagy hétvégi kirándulásokra tervezte, amihez jól jöhet a hátul ülőknek szánt 13 colos képernyő is.

A svéd márka még sosem látott forradalmi megoldással ötvözte a benzines és elektromos hajtást autójában. A plug-in hibrid jármű teljesen feltöltve 1000 km menettávra képes, miközben akár teljesen CO2 kibocsátás mentesen is tud működni, ha etanollal vagy metanollal tankolják meg.

koenigsegg gemera 2020A Koenigsegg Gemera 1700 lóerős és 1,9 másodperc alatt gyorsul százra, légsebessége meghaladja a 400 km/órát. Az autó kívülről lélegzetelállítóan néz ki, 4 méter hosszú, de eközben megtartotta a Koenigsegg tipikus formai jegyeit, többek között az elmaradhatatlan felfelé nyíló ajtókat. Azért, ha szemfülesek vagytok, észrevehetitek a kölcsönzött dizájnelemeket a plug-in hibrid Ferrari SF90 elejéről, vagy a Porche Cayman GT hátuljáról.

A Gemera szóösszetétel egyébként svédül azt jelenti, hogy többet adni. Ez egyértelműen tükrözi a koncepció lényegét, hiszen ezzel a modellel egy teljesen új autó kategóriát teremtett a svéd luxusautógyártó. A modellt 300 darabszámos limitált szériában fogják gyártani a családos szuperautó örültek számára. A tervezett ár 1 millió euró körüli lesz.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3