Koenigsegg CCXS 2
400 km/h-val száguldozhatnánk ezzel a Koenigsegg CCXS-sel

Amennyiben létezik hiperautó, akkor a Koenigsegg CCXS minden bizonnyal kimeríti annak fogalmát. Ha pedig csúcssebesség, akkor muszáj megmutatnunk a Lamborghini SV Roadstert is.

Koenigsegg CCXS – a vagány svéd hiperautó

A hétvégi Cars&Coffee-n volt szerencsénk testközelből is megcsodálni az ország egyetlen Koenigsegg CCXS-ét. A mindössze 1280 kilós szuper luxusjárgány végsebessége  400 km/h körül van. Erre egyedül még a Bugattik képesek.  Magyar tulajdonosa két évet várt a Koenigseggek között is ritkaságnak számító CCXS-re, melyre a gyártó 2 év garanciát vállalt.

Koenigsegg CCXS
Így néz ki egy 1280 kilogrammos szuper luxusjárgány szemből

A sportautók között is bivalyerősnek titulált hiperautó utasterének exkluzív bőrborítása vonzza a tekintetet.  A motort az utasok mögé és a hátsó kerék elé építette be a gyártó. Első futóműve állítható, az ajtók előre fordulva nyílnak.  A 4,29 méter hosszú szuperjárgány mindössze 1,12 méter magas, így a vezetőnek és utasának erősen ajánlott koncentrálni a be- és kiszálláskor.  De beszéljenek helyettünk a képek.

A svéd exkluzív luxusautó márkát 1994-ben alapították és körülbelül 20 autót készítenek évente. Mindenképpen szeretnék ezt a számot feltornázni, a cél az évi 100 autó lenne. Erre akár minden esélyük megvan, tavaly év végén ugyanis bejelentették, hogy a jövőben az elektromos autózás piaca felé is nyitnak. Mindezt egy részben elektromos, belépő szintű modellel teszik meg, melynek ára 1 millió euró, azaz 315 millió forint köré tehető majd. Igen, bármilyen meglepő, ez egy eddigieknél „olcsóbb” Koenigsegg lesz.

Lamborghini Blu Glauco SV Roadster – az olasz szuperjárgány

Ha már csúcssebesség, muszáj még megmutatnunk ezt a Lamborghini Blu Glauco SV Roadstert is. Az olasz szupersportautó szintén tagja volt a hétvégi illusztris társaságnak a maga szerény 355 km/h végsebességével.

lamborghini Cars&Coffee Balaton
750 lóerős olasz szuperautó

Különlegessége brutális teljesítménye mellett a levehető tető, mely két darab szénszálból készült lecsatolható lemezből áll össze, ami a csomagtartóba helyezhető. Kapaszkodj meg, ezek egyenként csak 6-6 kilót nyomnak.

lamborghini Cars&Coffee Balaton
Egyszerűen tökéletes az összhatás

A sok küllős felnik csak még jobban feldobják a legsportosabbnak titulált Roadstert. Kezdőára körülbelül 110 millió forintnak felelt meg. 2015-ben mutatták be, az első példányokat 2016 első negyedévében szállították le. A 750 lóerős SV Roadsterből mindössze 500 darab készült.

Fotók: Drive Me Baby

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •