genfi autószalon 2020 autókiállítás
(Forrás: GIMS.com)

A világ egyik legnagyobb és legnívósabb autókiállítása is a koronavírus áldozata lett. A 90. Genfi Autószalon 2020. március 5. és 15. között fogadta volna az autókedvelőket szerte a világból. Tavaly mi is ott voltunk a kiállításon, akárcsak ősszel Frankfurtban – a Frankfurti Autószalonról készült beszámolónkat itt olvashatod el.

Az autókiállítás elmaradásának híre azután érkezett, hogy a svájci kormány bejelentette: március 15-ig azonnali hatállyal tilos ezer főnél nagyobb létszámú rendezvényt tartani a koronavírus veszélye miatt.

Piros Porsche 718 Boxter
A 2019-es Genfi Autószalonon egy Porsche 718 Boxterbe is beültünk

Az esemény szervezői természetesen elfogadják a kormány döntését. Az autókiállítás azóta megjelenő közleményében hangsúlyozta, hogy az emberek egészsége prioritást élvez, ugyanakkor kifejezték sajnálatukat is a számos gyártónak, akik nagy összegeket fektettek bele, hogy részt vegyenek a kiállításon.

A Genfi Autószalon 2020 egy héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján még semmi nem utalt arra, hogy a kiállítás megrendezése veszélyben lenne. Alig pár nappal a rendezvény kezdete előtt az autókiállítás helyszínén már a pavilonok és standok nagy része is elkészült. Azonban ahogy a koronavírus Olaszországban is felütötte fejét, a két ország közelsége miatt a helyzet gyorsan komolyra fordult, főleg miután kedd óta már 5 svájci megbetegedést is jelentettek az országban.

 

A 2020-as Genfi Autószalon nem az első rendezvény Svájcban, amely lemondásra került a koronavírus miatt. Több vásárt és símaratont már korábban lemondtak, mivel azokat az olasz határnál rendezték volna meg. A létszámkorlátozás miatt a svájci karneváli szezon is vélhetően átalakul, egy feltaláló-kongresszust pedig fél évvel elhalasztanak.

A megváltott jegyeket a szervező cég maradéktalanul visszafizeti vásárlóknak, ezzel kapcsolatban a Genfi Autószalon hivatalos weboldalán lehet tájékozódni.

Forrás: GIMS.com, Index

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •