kia sorento
Hivatalos bemutatóját március 3-án tartják

A 2020-as Genfi Autószalonon lép először a nagyközönség elé a vadonatúj Kia Sorento. Az SUV-mezőnyben a Kia globális zászlóshajójának is tekinthető modell negyedik generációja mindenre felkészítve érkezik a márka felfrissített szabadidő-terepes kínálatának európai csúcsára.

A Kia Sorento hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz

Az új Sorento – az első modell a Kia friss középméretű SUV padlólemezén – mércét állít a kategóriában használhatóságban, miközben az eggyel nagyobb méretkategória kényelmét kínálja. A friss modell, családjában elsőként hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. A Kia globális modelljeként fejlett vezetéstámogató, valamint infotainment rendszerekkel érkezik, és konnektivitásban is élen jár. 2002-es bemutatása óta több mint hárommillió példány talált gazdára a Kia Sorentóból. A negyedik generáció hivatalos bemutatóját március 3-án tartják a márka genfi kiállítási standján.

kia sorento
Kia Sorento: a középméretű SUV

Magyarországon ezek a legnépszerűbb modellek

Idehaza a modellek közül a KIA Ceed családja az, ami különösen közel áll a vevők szívéhez. A teljesen, vagy részben elektromos hajtású Kia modellek – Soul EV, új e-Soul, Optima Plug-in Hybrid és Niro – eladási számai is gyors emelkedést mutatnak. Mi decemberben teszteltünk egy Kiát. A tűzpiros Sportage piperetükörrel, pohártartóval, fűtött ülésekkel járt a kedvünkben, de emellett szerettük a sok rakodórészt, a 6 fokozatú kézi sebességváltóját, multifunkciós kormányát. Egyébként a márka magyarországi nagykövete, Keresztes Ildikó is egy fekete Sportage-t vezet a mindennapokban.