Napfürdő expresszvonat
(forrás: Facebook.com/MÁV)

Hétvégén utazhattak először a Balatonra látogatók a Napfürdő expresszvonattal. Az emeletes motorvonat látványra sem mindennapi, ráadásul a kényelem tekintetében sem kell szégyenkeznie. Mutatjuk a balatoni vonal legújabb kedvencét.

A Balatonra tart az emeletes motorvonat

Az összesen 600 ülőhellyel rendelkező emeletes motorvonat hétvégén indult útjára a Balatonhoz. A járványügyi helyzet miatt ugyan már tavaly is látni lehetett a vadonatúj mozdonyt, ám a pandémia miatt sajnos korlátozni kellett indulását. A mostani szezonban azonban már bárki szabadon élvezheti a lenyűgöző látványt nyújtó emeleti panorámát.

A nyári főszezonban az emeletes motorvonat hétvégente lesz elérhető. A Napfürdő expresszvonat Szolnok és Fonyód között szállítja a nyaralni, pancsolni vágyó utasokat. A Balaton déli partjára tartó üdülők ráadásul kényelmes, légkondicionált vagonokban élvezhetik a nyugalmas utat. Arra azonban mindenhol felhívja a MÁV a figyelmet, hogy a maszkviselés továbbra is kötelező mindegyik járművükön. A másik nyári különlegesség, amivel szintén utazhatunk a magyar tengerre, nem más, mint a Jégmadár expresszvonat. A szintén emeletes jármű Szob és Fonyód közlekedik hasonló rendszerességgel. Az új motorvonatoknak hála egy teljesen új összeköttetés jött létre a Dunakanyar felől a Velencei-tó érintésével egészen a Balatonig.

Emeletes motorvonat
Így néz ki az emeletes motorvonat belülről (forrás: máv.hu)

Ha mégis inkább úgy döntesz, hogy az új élmény helyett a bevált autós közlekedéssel tartasz a Balatonra, ne feledkezz meg az autópálya matrica vásárlásról. Indulás előtt olvasd el kisokosunkat, amely választ ad neked is, ha elvesznél az e-matrica kínálatban: Itt a nagy e-matrica kisokos: Mit tegyek, ha rossz matricát vettem az autómra?

További balatoni cikkeinket se hagyd ki: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •