Elon Musk Tesla koronavírus lélegeztetőgépek
(Fotó: CBS This Morning/YouTube)

Elon Musk, a Tesla alapítója, akinek vagyona az év eleje óta 100,3 milliárd dollárral nőtt, hétfőn a világ második leggazdagabb embere lett.

A Bloomberg hírügynökség a vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló listáján hétfőn történt csere a második helyen, miután a Tesla árfolyama egyetlen nap alatt 6,5 százalékkal emelkedett a tőzsdén, és 127,9 milliárd dollárra növelte Musk vagyonát. A milliárdosok listájának élén stabilan Jeff Bezos, az Amazon vezetője áll 182 milliárd dolláros vagyonával.

Elon Musk tavaly még csak a 35. leggazdagabb ember volt a világon

tesla model 3 tesla reszvenyek
A 49 éves Tesla-vezető vagyona az év eleje óta 100,3 milliárd dollárral nőtt. A Model 3 népszerűsége nagyban hozzájárult a Tesla részvények valamint Musk vagyonának növekedéséhez. (Fotó: Tesla)

A szupergazdagok listáján eddig második helyen álló Bill Gates vagyona 127,7 milliárd dollár, ami már csak a harmadik helyre elegendő. A mostani csere történelmi, hiszen a Bloomberg milliárdosok listájának nyolc éves történetében ez az első alkalom, hogy a Microsoft alapítója nem az első két hely egyikét foglalja el. Ha érdekel, hogy a techóriásból, filantróppá avanzsált Bill Gates milyen modellt választott első elektromos autójának, olvasd el ezt a cikkünket. Megsúgjuk, nem Teslát…

A Bloomberg listáján a negyedik leggazdagabb ember Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója 105 milliárd dollárral. Őt Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója követi 102 milliárd dollárral, majd a hatodik helyen Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója áll 86,8 milliárd dollárral.

Forrás: MTI/Bloomberg

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •