tesla model 3 tesla reszvenyek
A Model 3 népszerűsége nagyban hozzájárult a Tesla részvények növekedéséhez (Fotó: Tesla)

Példátlan a Tesla árfolyamának menetelése, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy egy világjárvány kellős közepén sem állt meg a növekedése. Ez végül azt eredményezte, hogy a hét közepén történelmet írt a kaliforniai elektromos autógyártó. Szerdán ugyanis a kereskedést hatalmas pluszban fejezte be, melynek köszönhetően a Tesla részvények értéke átlépe az 1000 dolláros álomhatárt.

Tavaly a Tesla-részvények még 220 dollár körül mozogtak

Egészen pontosan 9%-os pluszban, 1025 dolláron zárta a Tesla a szerdai kereskedést. Azóta az interneten számtalan olyan hír jelent meg, amelyben máris kikiáltották a Teslát a világ legértékesebb autógyártójának. Egy biztos, a cég piaci kapitalizációjának értéke elérte a 190 milliárd dollárt, amellyel már többet ér, mint a BMW, a Mercedes és a VW együttvéve.

Az új rekordot természetesen Elon Musk is kommentálta Twitteren, a nem túl velős, de annál inkább elonmuskos hozzászólás nagyjából annyit tesz: hehe!

A cikk írásakor egyébként valamelyest visszaesett a Tesla részvények ára, jelenleg “csak” 972 dolláron áll az értéke.

Tesla Semi, Battery Day, Space X: mind jót tettek

A Portfolo.hu szerint a cégbe vetett bizalomnak számos oka lehet, egyrészről az elemzők szerint rendkívül pozitívak a Tesla 3 modell iránti kínai kereslettel kapcsolatos hírek. A cég ugyanis májusban 11 095 Sanghajban gyártott Model 3-t szállított le, ami szintén új rekordot jelent. Idén a társaság 500 ezer autó kiszállítását tervezi, ami 36%-os bővülést jelentene és várhatóan először lesz nyereséges éves szinten a gyártó.

Emellett óriási várakozás előzi meg a Tesla Battery Day-re keresztelt következő eseményét, ahol a legújabb fejlesztésekről számolhat be Elon Musk. A cég első számú embere azt is kijelentette egy, a dolgozóknak szerdán kiküldött levél szerint, hogy itt az ideje ráállni a Tesla Semi, a Tesla kamionjának mennyiségi termelésére.

tesla semi elon musk
A Tesla Semi, az elektromos teherautó hatalmas lépést jelenthet a cég számára (Fotó: Tesla)

Az persze már csak a történet non plus ultrája, hogy Elon Musk másik cége, a Space X közreműködésével a NASA közel 10 év után pár hete újra amerikai űrhajóval, amerikai asztronautákat juttatott az űrbe. Ez, és a fent említett bejelentések nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Elon Musk és cége az eddiginél nagyobb bizalmat élvez.

Forrás: Portfolio.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •