Az egyik legnépszerűbb hazai online receptoldal, a Nosalty #HÁZIMENZA névvel indított Facebook-csoportot, ahol kreatív receptekkel várják az érdeklődőket. A csoport tagjai könnyen elkészíthető, gyors és költséghatékony Nosalty-receptekkel szolgálnak azoknak is, akik a kialakult helyzet miatt még csak ismerkednek a konyhaművészet fortélyaival. A gasztrocsoportba alig két hét alatt már több mint 13 ezren csatlakoztak.
Gyerekkel közös sütés-főzés
A Facebook-csoport elindítását a koronavírus miatt kialakult kényszerhelyzet szülte. A szervezők elmondása szerint most, hogy sokan otthonról dolgoznak, és az iskolák is bezártak, sokunknak újra kell gondolnunk a mindennapi főzés folyamatát.
Most még inkább előtérbe kerültek azok a fogások, amelyek gyorsan, nem sok alapanyagot igényelnek és persze egyszerűen elkészíthetők. Az egyszerűség viszont nem kell, hogy az izgalmas ételek kárára menjen. A #HÁZIMENZA receptjeit felhasználva nap mint nap jobbnál jobb fogásokat készíthetünk. Ami még ennél is jobb, hogy a megosztott receptek túlnyomó része gyerekbarát, így azok könnyedén elkészíthetők a házi karanténban tanuló gyerekkel közösen is.
A cikk a következő oldalon folytatódik.
#HÁZIMENZA: az egyszerű és gyors receptek lelőhelye
Azok, akik most a #HÁZIMENZA-csoporthoz csatlakoztak a Nosalty legnépszerűbb receptjeinek gyűjteményéből szemezhetnek, melyek elkészítési ideje sokszor nem több 30 percnél. A csoport tagjai ötleteket adhatnak egymásnak, tippeket oszthatnak meg és segítik egymást. A #HÁZIMENZA hosszútávú szándéka egy olyan közösségi kiépítése, amelyben megoldások és inspirációk várják azokat, akik újoncként kezdik meg az otthonfőzést, és azokat is, akiknek ezzel az időszakkal új lehetőségeket, kihívásokat kaptak a konyhában.
A Facebook-csoport mellett a Nosalty Instagramján elindult a #HÁZIMENZA LIVE is, ahol hetente több alkalommal jelentkezik egy élő videós sorozat. Ebben a csoport tagjai mellett közismert hazai emberek is bejelentkeznek, és beavatják a nézőket, hogy náluk hogyan működik a #HÁZIMENZA. Ha ez még nem lenne elég elfoglaltság a konyhában, a Nosalty április 1. és 15. között a #házimenza szellemében receptversennyel várja a közösséget. Erről további információt a gasztroportálon olvashattok.
Így használjuk el a bespájzolt lisztet
A járványidőszakban most minden eddiginél fontosabb a vitaminbevitel és az immunerősítés. Éppen ezért a csoport tagjai most elsősorban a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből készült ételek receptjeit ajánlják.
De Legyen szó a bespájzolt lisztről, konzervekről, a fagyasztó mélyén lapuló mirelit pizzáról vagy spenótról a #HÁZIMENZA többezer ajánlóiból seperc alatt találunk olyan receptet, amivel ezek mind felhasználhatók. A gasztromagazin munkatársai viszont kimondottan arra kérik az olvasókat, hogy ezután csak azt és annyi mennyiséget vásároljanak, ami és amennyit normális esetben szoktak.
Forrás: Nosalty, Mediapiac