Budapest Central European Fashion Week
(Fotó: Budapest Central European Fashion Week/Facebook)

Idén korábban – beelőzve a nemzetközi divatheteket – január 31. és február 6. között kerül megrendezésre a Budapest Central European Fashion Week (BCEFW). Az eseményen több mint 30 magyar és régiós tervező mutatja meg legújabb alkotásait a nagyközönségnek. Tipp: Közös kollekcióval rukkolt elő a Balmain és a Barbie

Budapest Central European Fashion Week 2022

Idén a BCEFW-t közel egy hónappal hamarabb tartják meg annak érdekében, hogy a hazai divatipart még inkább bekapcsolódhasson a nemzetközi szakmai vérkeringésbe. A közlemény szerint az őszi fashion week során 4000 vendég érkezett többek között Európából, Közel-Keletről és Amerikából, és idén hasonlóan sokszínű vendégkört várnak a rendezvényre.

fendace fendi versace
A 19 magyar és 2 lengyel tervezőtől egyenként tíz szettet láthat a közönség a Budapest Central European Fashion Week 2022 egy hétig tartó rendezvényen (Fotó: Ahmad Ardity/Pixabay, a kép illusztráció!)

A 2022/23-as őszi téli kollekciókat felvonultató catwalk show-k pénteken a Királyi Lovarda épületében, szombaton és vasárnap pedig a Szépművészeti Múzeumban tekinthetők meg. Ezek mellett lesz még kiállítás a Fashion Streeten található Deák Palotában és a Szépművészeti Múzeumban is. A közlemény szerint a bemutatók mellett Budapest különböző pontjain számos kísérőprogram várja az érdeklődőket.

Fenntartható divat

Jó hír, hogy a fenntarthatóság megjelenik a BCEFW programjában is, ahol egyre több divatmárka alkalmaz zero waste, patchwork és egyéb környezettudatos módszereket az etikus működés érdekében. A személyes részvétel mellett az események és divatbemutatók online is követhetőek lesznek a BCEFW hivatalos Facebook-oldalán, illetve TikTok-csatornáján.

Ezeket se hagyd ki: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •