the body shop utántöltő palack
(Fotó: The Body Shop)

Egy palack mind felett, ezzel a szlogennel indította útjára a környezettudatosság jegyében újratölthető állomását a The Body Shop. Ugorj be Budapesten az ETELE Plaza-ba, vegyél egyet az új alumínium palackból, töltsd bele kedvenc tusfürdődet vagy hajápolódat, ha elfogyott, menj vissza és töltsd újra! Ezzel a költséghatékony megoldással 25 tonna műanyag is megspórolható évente. Tipp: Bring it back: A Lush arra kér, hogy vidd vissza, és ezért még ajándékot is kapsz

Utántöltő forradalmat indít a The Body Shop

A brit cég minél több vásárlót szeretne meggyőzni arról, hogy a csomagolás újrafelhasználása sokkal jobb annál, mint hogy kidobnák azt. Ennek érdekében 2019-ben két új brit üzletben indult újra úttörő termék-utántöltő rendszerük, céljuk, hogy 2022 végéig 159 üzletünk lesz az Egyesült Királyságban és 500 világszerte. Ez utóbbiból az első magyarországi a budapesti ETELE Plaza-ban került bevezetésre.

Az üzletekben mostantól megvásárolható a számtalan alkalommal újratölthető aluminium pumpás palack, amivel nem csak a környezeted óvod, de még a pénztárcádnak is jót teszel. Az újratölthető palackot csak egyszer kell megvásárolnod, utána kedvedre töltheted azt fel kedvenc ápoló termékeddel.

Jelenleg hat különböző ápoló közül tudsz választani, pl. Gyömbéres sampon és balzsam vagy Sheás és Mandulatejes tusfürdő, de találni fogsz gyümölcsös és virágos illatokban is tusfürdőket (akár Eper és Moringa illatban). Az utántöltő állomás mellett a cég továbbra is meghálálja, ha kiürült műanyag termékeit visszaviszed bármelyik magyarországi üzletük egyikébe. Minden 5 visszavitt tégely után 50 törzsvásárolói pontot kapsz.

A The Body Shop elkötelezte magát amellett, hogy a lehető legfenntarthatóbb vállalkozás legyen. Éppen ezért folyamatosan felülvizsgálják termékeiket a hulladék csökkentése, a megújuló és újrahasznosított anyagokból készült csomagolások fejlesztése érdekében.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •