Korábban milyen autód, autóid voltak? Melyiket miért szeretted?

blaskó niki és egy bmw 745e

Az első autóm már a Wallistól volt, egy LandRover Freelander, aztán mindig BMW-vel jártam, volt 5-öm, X5-öm és 7-em. Annyira szerettem mindegyiket, hogy mindig nehezen cseréltem le őket, előfordult, hogy hat évig ugyanazzal a kocsival jártam. A kedvencem az X5-ös és a 7-es volt. Az X5 szuperül működött terepen, mikor lehetetlen helyekre kellett mennünk a lovakkal, könnyen elhúzta a lószállító utánfutót, nagy volt a csomagtartója, még egy versenyláda is belefért. A 7-es széria viszont az abszolút kedvencem stílusában, funkciójában, felszerelésében, ezt érzem a legközelebb magamhoz.

BMW-rajongásodnak is köszönhető, hogy a BMW Wallis Motor üzleti márkanagykövete vagy?

Nem tekintem magam rajongónak, egyszerűen mindig is ez a márka nyújtotta számomra azokat a megoldásokat, amelyek tökéletesen harmonizálnak az igényeimmel. Mintha felpróbálnál egy tucat ruhát, és többen is jól érzed magad, de van közölük egy, amire rápillantasz a tükörben és azt mondod: na, ez tökéletesen illik rám, ez én vagyok! Majd megnézed hátul a címkét, hogy ki gyártotta és „véletlenül” a kedvenc terveződ.

Az autó, akárcsak az öltözködés, kifejezi vezetője stílusát, személyiségét. Én a minimalista, letisztult, kortás dizájnt szeretem, amit a BMW és az új 7-es tökéletesen megtestesít. A BMW Wallis Motor hitvallásával pedig, miszerint a siker mögött a fejlődés iránti igény és tenni akarás áll, hogy az ember a legnehezebb helyzetben is képes helytállni és mindenből a legjobbat kihozni, teljes mértékben tudok azonosulni.

Nem tűnik tipikus női autónak. Egy nagy fekete luxus szedán hogyan passzolhat egy törékeny nőhöz?

Jaj, hagyjuk már ezt a sztereotípiát, hogy nőnek kicsi, férfinak nagy autó való! Olyan, mintha most arról beszélgetnénk, hogy vajon egy nő hordhat-e nadrágot. (És hogy erről a témáról mit gondol a Drive Me Baby, itt találod: A női autó kicsi, pink, automata és magától beparkol? A francokat!). A 21. században élünk, mindenkinek olyan autó való, amiben jól, komfortosan, biztonságban érzi magát, amit szívesen vezet. Az autóválasztás nem nemi kérdés ma, ahogy a színválasztás sem. Én kívül a sötét színeket, belül a világosat szeretem, az ideális színkombináció nekem a fekete fényezés világos belsővel, minden autóm ilyen volt eddig. A fekete fényezést tartom a legletisztultabbnak, kiemeli a formát, de nem vonja el a figyelmet róla.

blaskó niki acg cégvezető tulajdonos
Fotó: Demeter Gábor

A BMW 745e erős kocsi, 326 lóerővel és 600 Nm nyomatékkal. Mondták már neked, hogy nem nőnek való?

Igen, többször is megkaptam már ezt. Vajon milyen tulajdonság az, ami csak egy férfiban van meg egy nővel szemben és amitől neki inkább való egy ilyen autó, mint egy nőnek? Ezek idejét múlt, régi paradigmák, amiken a világ már túlhaladott. Szerintem nincs óriási különbség egy komoly, több száz fős cég irányítása és egy nagy, erős autó vezetése között. Mindkettőhöz ugyanazok a képességek kellenek: körültekintés, felelősségvállalási, kockázatviselési képesség, bátorság, magabiztosság, céltudatosság, rugalmasság. Ezek bennem, ahogy sok-sok nőben, megvannak.

A következő oldalon megtudhatod, melyik vezetéstámogató asszisztenciát szereti Niki a BMW-jében.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4