nagycsaládos autó
Nagyobb gyermekáldásnál érdemes nagyobb utastérrel rendelkező járművet keresnünk; fotó: Freepik/senivpetro

Ha nagy a család, nem egyszerű kiválasztanunk a tökéletes autót – néhány szempontot már felvázoltunk ebben a cikkben. Ezernyi márka megannyi modellje közül választhatunk, a méret mellett a kényelemre és a biztonságra is oda kell figyelnünk. És az sem mindegy, hogy a nagycsaládos autó milyen távokon, milyen gyakorisággal kell, hogy kiszolgáljon minket. Most ismét összegyűjtöttünk néhány olyan szempontot, melyek segítenek eligazodni a lehetőségek útvesztőjében. Ezek a tippek segítségünkre lesznek abban, hogy kiválasszuk a tökéletes modellt, ami az egész család számára kényelmes és megbízható megoldást jelent.

Nagycsaládos autó esetén a legfontosabb szempont: a méret

Ha nagy a család, gondolnunk kell arra, hogy a kiválasztott járműben kényelmesen elférjünk. Az első, és egyben talán legfontosabb szempont éppen ezért talán a jármű mérete. Két-három gyermek esetén még tökéletes választás lehet egy olyan, ötüléses autó is, mint az általunk korábban tesztelt Honda CR-V modellje. Praktikus és megbízható autó, melyben kényelmesen elfér a família.

honda hibrid suv orr resz honda cr-v hybrid lifestyle hatso ulesek

honda crv hibrid csomagter
A csomagtérajtót felár ellenében kérhetjük elektromos változatban is

Nagyobb gyermekáldás esetén azonban már mindenképp érdemes nagyobb utastérrel rendelkező járművet keresnünk. Az igazán nagy családok számára a legideálisabb megoldást egy olyan egyterű, hétszemélyes autó jelenti, melyben apa, anya és a gyerekek is kényelmesen elférnek. Tökéletes nagycsaládos autó például a Ford Galaxy, amely kellőképp nagyméretű, de elegáns és megbízható megoldás is egyben. Egy hétig volt a társunk egy Toyota Hybrid Prius+, amire a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is felvehető – a piac népszerű hibrid hajtású kocsija is jó választás lehet.

Toyota Prius+
Állami támogatással is elérhető a Toyota városi hibrid családi autója
A három teljesértékű ülés külön-külön sínen mozgatható a második sorban
toyota prius nagycsaládos autó
Ötszemélyessé alakítva alapjáraton sem kicsi a csomagtér

És persze abban az esetben sem kell aggódnunk, ha ennél is nagyobb utastérre lesz szükségünk, hiszen egy nyolc férőhelyes Ford Transit S kisbuszban egy ötgyermekes család is kényelmesen indulhat neki akár egy hosszabb, akár rövidebb autós kiruccanásnak.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2